مروری بر روش ها و الگوریتم های خوشه بندی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مهندسی کامپیوتر و برق
  • کد COI اختصاصی: BPJ03_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه خورگویی

دانشجو کارشناسی ارشد گروه مهندسی کامپیوتر نرم افزار، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران،

محمدصادق حاج محمدی

عضو هییت علمی گروه کامپیوتر، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران

چکیده

خوشه بندى، فرایند سازماندهی عناصر به گروه هایى است که اجزاى آن به هم شبیه هستند. یک خوشه، مجموعه عناصری است که باهم مشابهت دارند و با اجزاى دیگر خوشه ها ناهمگون می باشند. هدف خوشه بندى، دستیابى وسیع و مطمینی به اطلاعات همبسته و شناسایى ارتباط منطقى میان آنهاست. در خوشه بندی مهمترین موضوع، تعیین صحیح مراکز خوشه، برای یک خوشه بندی صحیح می باشد. روش ها و الگوریتم های زیادی در این زمینه ارایه شده است، که هرکدام با عملکردهای متفاوت خوشه بندی را انجام می دهند. مسیله اساسی که در این میانوجود دارد، آن است که با پیشرفت و افزایش چشمگیر این داده ها، دستیابی و جستجو، و به دست آوردن اطلاعات از این حجم بزرگ اطلاعات کاری دشوار و زمان بر می باشد. ازاینرو نیازمند به روش ها و الگوریتم هایی برای فایق آمدن بر این مشکلات احساس می شود. در این راستا داده کاوی و الگوریتم های آن نقش مهم و کلیدی را ایفا می کنند. ازاین رو توجه به سرعت، دقت و کاهش خطا درروش های داده کاوی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. در این مقاله قصد داریم مباحث مربوط به الگوریتم ها و روش های خوشه بندی معرفی و به شرح برخی از پرکاربردترین آنها بپردازیم.

کلیدواژه ها

الگوریتم های خوشه بندی، خوشه بندی، خوشه بندی انحصاری، خوشه بندی همپوشانی، روش های خوشه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.