مکان یابی جبران سازهای توان راکتیو STACOM , SVC با هدف بهبود پایداری ولتاژ با استفاده از الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات PSO

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مهندسی کامپیوتر و برق
  • کد COI اختصاصی: BPJ03_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مجید مفتخری

بهره بردار پست فشار قوی، برق منطقه ای استان فارس

مظفر بینا

مدیر بهره برداری امور شمال و غرب، برق منطقه ای استان فارس

حمید حقیقت

رییس بهره برداری اداره صدرا، برق منطقه ای استان فارس

چکیده

ادوات - FACTS از مهمترین موضوعات موردمطالعه درزمینه سیستم های قدرت می باشد که مکانیابی بهینه این ادوات با در نظر گرفتن توابع هدفی که به مقدار بهینه خود باید برسند اهمیت بالایی دارد. این توابع هدف باید در همه حالت های سیستم به مقدار بهینه خود برسند، به عبارتی هم در حالتی که در سیستم هیچ خطایی و یا پیشامدی رخ نمی دهد و همزمانی که پیشامدی در سیستم اتفاق افتاده است. یکی از روش های بهبود مشخصه های سیستم استفاده از ادوات FACTS می باشد که حضور این ادوات علاوه بر بهبود توابع هدف در حالت عادی شبکه ازجمله بهبود پایداری ولتاژ، تنظیم مشخصه ولتاژ، کاهش تلفات خطوط انتقال، بهبود پایداری گذرا، کاهش تراکم ایجاد شده در شبکه و... باعث بهتر شدن همین توابع در حالت وقوع پیشامدی نیز می باشد. در سال های اخیر با گسترش شبکه های قدرت و افزایش روزافزون تقاضای انرژی الکتریکی نگرانی در مورد پایداری سیستم های قدرت بیش از پیش موردتوجه قرارگرفته است. در این میان معیار پایداری ولتاژ بیش از معیارهای دیگر مورد توجه قرارگرفته است. در این مقاله پس از معرفی جبران ساز های توان راکتیو SVC و STATCOM ، با استفاده از الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات، مکان مناسب باهدف بهبود پایداری ولتاژ سیستم پیشنهاد شده و عملکرد جبران ساز ها بررسی شده است. الگوریتم پیشنهادی بر روی شبکه 9 شینه نمونه IEEE در نرم افزار DIGSILENT پیاده سازی و شبیه سازی شده و نتایج حاصله مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

الگوریتم PSO ، بهبود پایداری ولتاژ، جایابی ادوات FACTS ، جبرانساز توان راکتیو استاتیکی SVC ، جبرانساز سنکرون توان راکتیو STATCOM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.