توزیع فضایی و مکان یابی فضاهای سبز شهری شهرستان اسلامشهر با GIS استفاده از مطالعه موردی شهرک واوان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فضای جغرافیایی،رویکرد آزمایشی،مدیریت محیط
- کد COI اختصاصی: ESLAMSHAHRAMAYESH05_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 836
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری تهران مرکزی
چکیده
فضاهای سبز و پارکهای شهری به عنوان یکی از مهمترین فضاهای عمومی خدماتی شهر، نقش زیادی در ارتقای شرایط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی نواحی شهری دارند. این فضاها به موازات رشد و متراکم شدن نواحی شهری در جوامع مختلف مورد توجه قرار گرفته اند وراهبردهای گوناگونی برای مکانیابی و توزیع مناسب آنها در محیطهای شهری ابداع و به کار گرفته شده است . شهرک واوان با جمعیت 48486 نفر و سطح فضای سبز و باز عمومی 165144 متر مربع در جنوب شهرستان اسلامشهر واقع شده است . سرانه پیشنهادی وزارت مسکن و شهرسازی برای کاربریهای فضای سبز بین 7 تا 12 متر در نظر گرفته شده است در حالیکه سرانه آن در شهرک واوان فقط 3.41مترمربع می باشد که نسبت به سرانه ی استاندارد اختلاف فاحشی را نشان می دهد. هدف از انجام این تحقیق تعیین مناسبترین و بهترین مکانها برای احداث فضاهای سبز و پارک های شهری جدید در شهرک واوان اسلامشهر می باشد. برای این منظور ازسیستم اطلاعات جغرافیایی GIS و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP استفاده شده است.پژوهش حاضر براساس روش توصیفی-تحلیلی و با تاکید بر جنبه های کاربردی آن سعی در ارایه الگوی مناسب توزیع بهینه فضای سبز مورد مطالعه براساس ضوابط مکان یابی و نیازهای جمعیتی دارد برای این منظور از معیارهای نزدیکی به مراکز مسکونی،مراکز فرهنگی-ورزشی،فاصله از راههای اصلی و.... استفاده شده است. در این مقاله ضمنبررسی و ارزیابی فاکتورهای موردنیاز در مکان یابی فضاهای سبز و پارک های شهری و بعد از آن به روش وزندهی مقایسه زوجی، که بخشی از روشAHP است، به هر یک از فاکتورها وزنی داده شود و در انتها نیز با استفاده از فرآیند سلسله مراتبی AHP بهترین مکان هابرای احداث این فضاها تعیین میگردد.کلیدواژه ها
فضای سبز ، مکانیابی، سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS ، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHPمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.