ارزیابی مقایسه ای پروتکل های مسیریاب سلسله مراتبی در WSN

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: CECONF01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول تقی زاده شول

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر نرم افزار، موسسه آموزش عالی بعثت کرمان، کرمان ایران

محمد علایی

استادیار بخش مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان ایران

چکیده

شبکه های تشکیل شده از سنسور حسگر، امروزه بعنوان یک تکنولوژی جدید ظاهر شده اند و یک شبکه حسگر، متشکل از تعداد زیادی گره های حسگر است که در یک محیط به طور گسترده پخش شده به جمع آوری اطلاعات از محیط می پردازند و این حسگرهای کوچک که توانایی انجام اعمالی چون دریافت اطلاعات مختلف محیطی براساس نوع حسگر، پردازش و ارسال ان اطلاعات را داند، موجب پیدایش ایده ای برای ایجاد و گسترش شبکه های موسوم به شبکه حسگر بی سیم WSN شده اند. در حال حاضر شبکه حسگر بی سیم یکی از موضوعات فعال تحقیقاتی در علوم کامپیوتر و ارتباطات است که هر ساله تعداد بیشماری کارگاه و کنفرانس در این زمینه انجام می شود. در شبکه های حسگر مساله انرژی و استفاده ی بهینه از آن و همچنین مساله مسیریابی از مهم ترین و پایه ای ترین مسایل در برخورد با چنین شبکه هایی می باشد و راه حل و روش مناسب کاملا بستگی به نوع شبکه و کاربرد آن دارد. پروتکل های مسیریابی در شبکه های حسگر بی سیم بسته به کاربردها و معماری شبکه متفاوت اند و در این مقاله سعی شد پس از بیان مفهوم WSN و مسیریابی، پروتکل های مسیریابی براساس ساختار شبکه، عملکرد و همچنین چگونگی پیدا نمودن مسیر مبدا یا مقصد طبقه بندی شوند و همچنین ویژگی ها و محدودیت های آنها در شبکه های حسگر بی سیم مورد بررسی قرار گرفت، سپس یک ارزیابی مقایسه ای از پروتکل های مسیریابی مبتنی بر سلسله مراتبی: TTDD ، APTEEN ،TEEN ، Layered PEGASIS ، PEGASIS ، LEACH انجام شد.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بی سیم WSN، پروتکل های مسیریابی، مسیریابی سلسله مراتبی، سنسور حسگر، گره ، سرخوشه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.