مقایسه عملکرد قابهای دارای مهابندبرون محور باتیرپیوندقایم باقاب دارای میراگر ADASتحت زلزله نزدیک گسل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
  • کد COI اختصاصی: ICOHACC02_354
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد ایران پورمبارکه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشجو کارشناسی ارشد سازه، گروه عمران، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران،

پیمان همامی

دکتری سازه، گروه عمران، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

بهروز محبی مقدم

دکتری سازه ، گروه عمران، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران

چکیده

طراحی سازه ای وارد های مقاوم در برابر زلزله و کنترل ارتعاشات لرزه بر سازه همواره یکی از مسایل اصلی مهندسان سازه به شمار میرود. با توجه به این که میزان خسارات و صدمات وارده به سازهها(در اثر آزاد شدن انرژی ناشی از زلزله) به میزان انرژی جذب شده توسط اعضای مهم و اصلی آنها وابسته است، بررسی رفتار سازه ت ها بر مبنای انرژی می واند، روش مناسبی جهت ارزیابی و ارایه راهکارهای بهبود پاسخ سازه تحت زلزله باشد. میراگر ADAS و مهاربندهای خارج از مرکز با تیر پیوند قایم سیستمهای مقاوم باربر جانبی در ساختمان های فولادی هستند که دارای سختی بالا در ناحیه الاستیک با انعطاف پذیری خوب و ظرفیت جذب انرژی در ناحیه پلاستیک می باشد. در طول بارگذاری شدید انتظار داریم که میراگر ADAS و تیر پیوند با تغییرشکل پلاستیک، جذب انرژی قابل ملاحظهای را از خود نشان دهد. برای بهدست آوردن این نتایج، سه قاب 5 ،01 و 15 طبقه با دو حالت قاب دارای مهاربند شورن با میراگر ADAS و مهاربند خارج از مرکز با تیر پیوند قایم مدل شدهاند. از 3 زمینلرزه حوزه نزدیک لوماپریتا، لندرز و طبس برای انجام تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی استفاده شده است. بر پایه تحلیل غیرخطی، مقدار جذب انرژی، برش پایه مدلها تحت زلزلههای حوزه نزدیک بررسی شدهاند و نتایج بحث شدهاند. نتایج بیانگر آن است که عملکردمیراگر ADAS در سازه های بلند مرتبه بهتر از تیر پیوند قایم می باشد.

کلیدواژه ها

مهاربند برون محور، تیر پیوند قایم، میراگر ADAS ،زلزله نزدیک گسل، تحلیل غیر خطی تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.