ارزیابی میزان رضایتمندی ساکنان متاثر از کیفیت محیطی فضای باز مجتمع های مسکونی(نمونه موردی: شهر گرگان)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC02_249
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 647
نویسندگان
عضو هیات علمی، گروه معماری، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری ، واحدگرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
چکیده
به منظور خلق فضاهای کارآمدتر و ارتقای کیفی فضای باز مسکونی، این پژوهش درصدد ارزیابی میزان رضایت مندی ساکنان متاثر از فضای باز مجتمعهای مسکونی است. رضایت از مکان امری چندبعدی و توجه به عوامل متعدد سازنده مکان در تدوین الگوی ارزیابی افراد ضروری است. براسا سادبیات موجود، الگوی پنج بعدی فضایی، اجتماعی، عملکردی، مدیریتی و دموگرافیک، به عنوان یکی از موثرترین معیارها، جهت برآورد رضایت افراد استخراج گردید. جهت ارزیابی الگوی نظری، براساس مشاهدات میدانی، سه مجتمع مسکونی سازمان پنبه واقع در خیابان 22 متری کاشانی، مجتمع مسکونی بهارستان واقع در بلوار رسالت، مجتمع مسکونی صیادشیرازی واقع در خیابان صیاد شیرازی از میان مجتمعهای شهر گرگان انتخاب گردیدند و پرسشنامههای مناسب در آنها توزیع شد. شیوه پژوهش پایه در این پژوهش همبستگی است که ویژگی های فضای باز مجتمع مسکونی به عنوان متغیرهای مستقل و حس رضایت به عنوان متغیر وابسته مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس بار عاملی هر سنجه و جایگاه هر یک از متغیرهای ساخته شده در الگوی نظری تعیین شد. نتایج پژوهش بر اهمیت نقش معمار به عنوان سازنده فضا در رضایت ساکنان از مکان دلالت می کند؛ چنانچه ویژگی های فضایی و اجتماعی بیشترین تاثیر را در رضایت ساکنان دارند. پس از آن ویژگیهای عملکردی معیار موثر دیگر در رضایت مندی ساکنان می باشد و ویژگیهای مدیریتی کمترین تاثیر را در ارزیابی رضایتمندی ساکنان از فضای باز داشتند.کلیدواژه ها
مجتمع مسکونی، فضای باز مسکونی، رضایت مندی ساکنین، شهر گرگانمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.