اصلاحات تغییرات و بررسی قوانین و آیین نامه های مرتبط با و نظام مهندسی کنترل ساختمان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC02_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1051
نویسندگان
دانشیار مهندسی عمران، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه ارومیه، ایران
عضو هیات علمی،گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، ایران.
دانشجوی دکتری عمران مهندسی مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحدارومیه ایران
چکیده
با گسترش شهرها و ساماندهی در آن، لزوم جمعیتتراکم ساخت و ساز و نظارت بر آن به جهت حفظ حقوق شهروندی و بهره برداران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. احداث ساختمان ها، رعایت الزامات قانونی در ساخت و سازها، افزایش کیفیت نحوه و ارایه خدمات مهندسی، تنسیق امور مربوطبه مهندسی در بخش های مختلف ساختمان سازی، ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمانها، استفاده از دانش و تکنولوژی روز و احداث مهندسی سازه ها و مواردی از این قبیل که همگی نیازمند تدوین قوانین و مقررات لازم می باشد تا با رعایت آن، اصول فنی در طراحی و ساخت ساختمانها مانع از هدر رفتن سرمایه های ملی و حفظ حقوق شهروندی بهره برداران گردد. قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال 4731 به تصویب رسید و آیین نامه اجرایی آن در سال 4731 برابر تصویب هیات وزیران ابلاغ گردید تا بر اساس آن بتواند در جهت نیل به اهداف فوق که مد نظر قانون گذار بوده گام بردارد. لیکن از مواردی که دارای اهمیت است اجرای صحیح قانون می باشد که از سوی قانونگذار که نماینده آحاد مردم است وضع گردیده و در بخش هایی از این قانون برخی موضوعات از سوی قانونگذار به دولت واگذار گردیده است که با بررسی های لازم نسبت به وضع مقررات اقدام نماید که این مقررات نباید با نص صریح قانون مغایر باشند. بر این اساس هیات وزیران با توجه به اختیارات موجود اقدام به انجام اصلاحات در آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان نموده است،که در این مقاله به بررسی تغییرات و تحولات قوانین مرتبط در حوزه نظام مهندسی و معماری و آخرین اصلاحیه آیین نامه آن می پردازیم.کلیدواژه ها
قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، آیین نامه اجرایی، حقوق شهروندی، دیوان عدالت اداریمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.