تحلیل ریسک های پروژه های مشارکت عمومی خصوصی راهسازی درایران براساس تجارب کشورهای درحال توسعه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
- کد COI اختصاصی: ICOHACC02_128
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 779
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
استادیار گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
استاد گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
به دلیل نیاز به ساخت و توسعه زیرساختها وکمبود بودجه های دولتی برای اختصاص به این مهم دولتها تلاش می کنند بابکارگیری بخش خصوصی و فعال کردن این بخش درپروژه های زیربنایی راه حلی نوین برای این کاستی ها بیابند استفاده ازمشارکت بخش عمومی خصوصی درپروژه های بزرگ حمل ونقل دردنیا حتی درکشورهای توسعه یافته به دلیل عدم مطالعه کافی ابعادمختلف قراردادی ریسک و انتخاب نامناسب شیوه انجام بامشکلات بیشماری روبرو شده و دربعضی مواقع شکست خورده است ساختارویژه پروژههای حمل و نقل کشور ناشی ازحاکمیت بخش دولتی نیز به پیچیدگی های استفاده از مشارکت بخش خصوصی در این پروژه ها می افزاید. با این وجود، در کشور ما (نسبت به سایر کشورها و حتی کشورهای در حال توسعه دیگر) کمتر به مطالعه در مورد ابعاد مختلف استفاده از مشارکت عمومی- است. شده پرداخته یخصوص این در حالیست که شناسایی و تحلیل یر سک ها روش های و پروژه ی مواجهه با آنها از گام جمله ها حساسی برا ی موفق است. پروژه تی در این پژوهش بر مبنای تجارب بین المللی و نظر خبرگان، اهم ریسک های پروژه های راه سازی ایران شناسایی و تحلیل شده و به طرفین قراردادی تخصیص داده شدند. نتایج نشان میدهد حدود نیمی از ریسک ها به صورت مساوی بین دو بخش خصوصی و دولتی توزیع شده اند و نیم دیگر ریسک ها به صورت مشترک به هر دو بخش اختصاص یافته اند. در نتیجه، موفقیت پروژه در گرو همکاری موثر و قوی بخش دولتی و خصوصی در مدیریت ریسک های مشترک می باشد.کلیدواژه ها
تحلیل ریسک، مشارکت عمومی خصوصی، پروژه راهسازی، تجارب بین المللیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.