بررسی نقش و اهمیت جایگاه نور در معماری و ارایه راهکارهایی جهت استفاده مناسب از نور در فضاهای داخلی ساختمانهای مسکونی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
  • کد COI اختصاصی: ICOHACC02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین گل زاده

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری، دانشکده هنر و معماری، گروه معماری، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران.

چکیده

نور عاملی فعال در معرفی فضا است. نور قادر است از لحاظ بصری به فضا وسعت ببخشد. نور اولین شرط برای ادراک بینایی است. از جمله علوم و هنرهایی که میتوان به نقش نور در آن اشاره داشت، هنر معماری است. بنابراین با تاکید بر طراحی و نور در و نورپردازی به کارگیری هوشمندانه از نوع روشنایی که در استفاده محیط می کنیم می مطلوب زندگی را محیط توان تر و کرد بر زیبایی آن افزود. هدف از انجام این تحقیق بررسی نقش و اهمیت جایگاه نور در معماری و ارایه راهکارهایی جهت استفاده مناسب از نور در فضاهای داخلی ساختمانهای مسکونی میباشد. این تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی است. دادههای مورد نظر به روش کتابخانهای و میدانی جمعآوری شد. در گام اول با استفاده از مطالعات کتابخانهای، مقالات داخلی و خارجی و پایان نامههای مختلف به بررسی مبانی نظری و پایه در تحقیق پرداخته شد. در گام دوم با مراجعه حضوری به محل پروژه و بازدید از شرایط موجود راهکارهای مناسبی جهت استفاده صحیح و بهینه از نور در ساختمان مورد نظر ارایه گردید. درگام سوم با تجزیه و تحلیل دادههای بدست آمده نتیجه-گیری نهایی صورت گرفت. در نتیجه این تحقیق گذارد. نور عامل اصلی در ترکیب فضای داخلی روشنایی است که بر حالت مواد و سطوح آن تاثیر مینور وارد شده در طراحی داخلی ساختمان های مسکونی، کیفیت خاصی در فضا ایجاد ی آن می کند و باعث دگرگونی محیط می در آسایش همچنین شود.و نمایش اشیا و قدرت بیان و پویایی محیط نهایتا گذارد.اثر می بهمنظور استفاده از روشهای بهینه دستیابی به نور طبیعی و مصنوعی مطلوب ، میتوان به تاثیرر نگ نور اشاره نمود که اشیا و سطوح را تحت میدهد. کیفیت نورپردازی میتواند تضاد بین نور تحمیلی و سطوح اطراف یک اتاق را .کاهش دهد

کلیدواژه ها

جایگاه نور، معماری، ارایه راهکار، فضاهای داخلی، ساختمانهای مسکونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.