بررسی و ارایه طرح اختلاط بهینه روسازی بتن غلتکی اجرا شده در پروژه خط 3 قطار شهری مشهد تحت شرایط ترافیکی سنگین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی رویه های بتنی
  • کد COI اختصاصی: NCCP02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد باقری

معاونت آزمایشگاه کنترل کیفیت پروژه قطارشهری مشهد موسسه ایمن سازان

محمود تقدیسی

کارشناس ارشد آزمایشگاه کنترل کیفیت پروژه قطارشهری مشهد موسسه ایمن سازان

حسین عفتی

کارشناس ارشد آزمایشگاه کنترل کیفیت پروژه قطارشهری مشهد موسسه ایمن سازان

سید محمد سجادی عطار

مدیر گروه عمران دانشکده فنی شهید منتظری مشهد و مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت پروژه قطارشهری مشهد

چکیده

از آنجا که روسازی بتنی در کشورمان بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرد لکن در شرایط آب و هوایی و بارگذاری خاص، روسازی بتنی چه از لحاظ باربری و چه از لحاظ اقتصادی می تواند مناسب تر از روسازی آسفالتی باشد. لازم به ذکر است که وسعت استفاده از این نوع روسازی در کشورهای پیشرفته بسیار زیاد است. پروژه روسازی بررسی شده مربوط به روسازی محوطه شفت ورودی دستگاه حفار مکانیزه TBM میدان فردوسی مشهد (ایستگاه K3 خط 3 قطار شهری مشهد) می باشد که مساحت روسازی انجام شده در این پروژه حدود یک هکتار بوده است. در پروژه حاضر، به علت رفت و آمد زیاد وسایل نقلیه سنگین نظیر کمرشکن ها و تریلرهای حمل سگمنت، بیل های مکانیکی، کامیون های حمل مصالح، لیفتراک ها و همچنین دپوی قطعات پیش ساخته سگمنت، نیاز بود تا روسازی با قدرت تحمل باربری بیشتر از حالت متعارف مورد بررسی قرار گیرد؛ به همین منظور روسازی بتن غلتکی بکارگیری شده است. مطالعات آزمایشگاهی انجام شده بر روی 8 طرح اختلاط (با رویکرد کارایی بتن غلتکی) صورت گرفته است که عواملی نظیر بررسی میزان روانی بتن تازه با آزمایش وی بی و تعیین مقاومت فشاری بتن در سنین 7 و 28 روزه انجام شده است. بر اساس نتایج بدست آمده طرح اختلاط RCCP7 مقاومت فشاری 48 مگاپاسکال در سن 28 روزه (آزمونه مکعبی 15*15*15 cm) و کارایی (از طریق انجام آزمایش وی بی) قابل قبول در محدوده استاندارد را داشته است. لذا این طرح با کمی اصلاح (جایگزین کردن بادامی با دیگر مصالح سنگی) جهت اجرای محوطه سازی پروژه حاضر اجرا شده است. شایان ذکر است که بتن غلتکی اجرا شده در این پروژه پس از گذشت 5 ماه عملکرد خوبی را در این مدت داشته است.

کلیدواژه ها

روسازی بتن غلتکی، پروژه قطار شهری مشهد، آزمایش وی بی، مقاومت فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.