کاربرد اینترنت اشیاء در کتابخانه های مدرن: ارایه چارچوب RICeST-IoT جهت یکپارچه سازی سرویس های کتابخانهای مبتنی بر IoT

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی اینترنت اشیاء کاربردها و زیرساخت ها
  • کد COI اختصاصی: IOTCONF01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1809
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره پهلوان زاده

استادیار گروه پژوهشی طراحی و عملیات سیستم ها، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری

سارا کلینی

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر، مرکز منطقه اطلاع رسانی علوم و فناوری

چکیده

اینترنت اشیا یکی است و تکنولوژی برتر نوظهور است که زندگی بشر را در سال های آتی دگرگون می کند. بنابراین متناسب با سرعت پیشرفت IoT همه علوم و صنایع از این تکنولوژی تاثیر خواهد پذیرفت. از جمله این موارد کاربرد نمودن هرچه بیشتر این تکنولوژی در کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی با حجم عظیم اطلاعات علمی دیجیتال می باشد. در نوشتار حاضر پس از بررسی حوزه IoT از تاریخچه ای از تکنولوژی ها، پروتکل ها و زیرساخت های اولیه مورد نیاز آن به طور خاص به مهندسی کاربردهای این تکنولوژی در چگونگی استفاده از آن در کتابخانه ها جهت تغییر روش های جمع آوری و پردازش اطلاعات به منظور افزایش دسترسی و ارایه خدمات اطلاع رسانی به صورت توف و در قالب چارچوب یکپارچه سازی خدمات کتابخانه های مدرن مبتنی بر IoT تحت عنوان RICeST-IoT پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

اینترن اشیاء IoT ، خدمات کتابخانه ای، تشخیص هویت رادیویی Radio Frequency Identifier RFID، کد الکتریکی کالاها EPC ؛ Electronic Product Code

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.