ارزیابی سیاست های مسکن مهر بر میزان رضایتمندی و روابط فرهنگی اجتماعی ساکنان؛ نمونه موردی شهر یاسوج

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH04_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فردین نیکزاد

دانشگاه آزاد یاسوج / دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج، یاسوج، ایران

علی شمس الدینی

دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت، استادیار، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، مرودشت، ایران

چکیده

مسکن مهر موضوعی است که در سالهای اخیر جهت بهبود وضعیت مسکن در دستور کار قرار گرفته است. این طرح با هدف تامین مسکن برای اقشار کم درآمد، قیمت زمین را از قیمت مسکن حذف نموده و واحدهای مسکونی را به صورت واحدهای اجارهای 99 ساله در اختیار آنها قرار داده است. نحوه واگذاری این واحدها در کلان شهر و شهرهای میانی به صورت فرمول های مختلفی میباشد. پژوهش حاضر بر آن است که با مطالعه و ارزیابی سیاست های مسکن مهر، نقاط ضعف و قوت آن را بر روی رفتار اجتماعی افراد جامعه مورد بررسی قرار دهد. بدین منظور، با مطالعه ویژگیهای مسکن مهر در ایران و جهان، شاخص هایی برای آن استخراج شده و به کمک روش تحلیلی- توصیفی اثر عوامل تاثیرگذار بررسی شد. اینروش مبتنی بر سنجش معیارهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به شکل کیفی خواهد بود. جامعه آماری این پژوهش، مسکن مهر شهرستان یاسوجمیباشد و بر این اساس به آسیب شناسی موارد فوق پرداخته شده است. . نتایج حاکی از آن است که سطح رضایتمندی سکونتی در مجتمع های مسکن مهر شهر یاسوج 88/2 می باشد که نشان از رضایت نسبی یا متوسط ساکنان این شهر است. نتیجه این پژوهش نشان می دهد که طرح مسکن مهر توانست تا حدودی تقاضای داخلی شهر یاسوج را تامین کند ولی در برخی موارد به صورت پله ای منجر به افزایش چند درصدی قیمت مسکن شده است. شاخص های تسهیلات مجتمع، امنیت، روشنایی و تهویه از نقاط ضعف و شاخص کالبدی و سطح اقتصادی بیشترین تاثیر را در رضایتمندی ساکنان دارد.بنابراین کنترل صحیح و برنامه ریزی دقیق جهت جلوگیری از افزایش قیمت و نیز تقویت مکان های فرهنگی و اجتماعی در کنار منازل مسکن مهر امری ضروری نیز می باشد.

کلیدواژه ها

مسکن مهر، شهر یاسوج، رضایتمندی، شرایط اجتماعی- فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.