تخمین پارامتر تاخیر زمانی مدل غیرفوریهای در انتقال حرارت جابجایی اجباری آرام با استفاده از روش انتقال حرارت معکوس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی پژوهش های تخصصی در علوم،مهندسی و فناوری های دانشگاهی
  • کد COI اختصاصی: SECONF01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد رضایی

کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید چمران اهواز

عزیز عظیمی

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه شهید چمران اهواز،

چکیده

از آنجا که کاربرد انتقال حرارت معکوس در مدلهای انتقال حرارت غیرفوریهای نسبت به سایر مدلهای فوریهای جدید است. مطالعات صورت گرفته در خصوص تحلیل معکوس معادلات انتقال حرارت غیرفوریهای بسیار اندک بوده است و همه مطالعات در این زمینه، مربوط به بررسی هدایت حرارت غیرفوریهای معکوس بوده است، اما تا کنون کسی از انتقال حرارت جابجایی معکوس برای تخمین پارامترهای انتقال حرارت غیرفوریهای در جریان سیال استفاده نکرده است. در این مقاله با استفاده از یک روش تخمین پارامتر آنالیز معکوس ضریب تاخیر زمانی در معادله انتقال حرارت غیرفوریهای حاکم بر جریان سیال، تخمین زده شده است. نظر به اینکه مساله انتقال حرارت مورد بررسی از نوع مساله انتقال حرارت جابجایی اجباری بوده است در نتیجه میدان درجه حرارت اثری بر معادلات حاکم بر جریان ندارد. در واقع معادلات ممنتوم متاثر از میدان درجه حرارت نبوده و تنها متغیری که به پارامترهای مجهول حساس است، متغیر درجه حرارت است. بههمین دلیل تنها معادلهای که در آنالیز معکوس برای انتقال حرارت جابجایی مورد بررسی قرار میگیرد، معادله انرژی میباشد. در انتقال گرمای معکوس پارامتر تاخیر زمانی بهدست آمده است، تا مقدارهای درنظر گرفته شده برای این پارامتر در انتقال گرمای غیرفوریهای تاخیر زمانی منفرد اعتبارسنجی شوند. به عبارت دیگر برای بررسی درستی مقدار در نظر گرفته شده برای پارامترهای تاخیر زمانی، یک روش تحلیل معکوس بر مدل انتقال گرما اعمال شدهاست. نتیجههای انتقال گرمای معکوس نشان داد که روش تخمین پارامتر غیرخطی لونبرگ-مارکوارت توانایی تخمین پارامتر تاخیر زمانی انتقال حرارت غیرفوریهای تاخیرفاز یگانه را دارا است.

کلیدواژه ها

آنالیز معکوس، انتقال حرارت غیرفوریهای، مدل تاخیر زمانی منفرد، انتقال حرارت جابجایی اجباری، روش لونبرگ-مارکوارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.