شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر استقرار مدیریت دانش در شعب بانک ملت بندرعباس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نقد و واکاوی مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: ICCAM02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 670
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروز روزبه

چکیده

پژوهش حاضر به منظور شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر استقرار مدیریت دانش صورت گرفته است. که پژوهشی توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل خبرگان و کارشناسان شعب بانک ملت بندرعباس است. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامهی محققساخته بر مبنای عوامل مدل ویلیام و بکوویتزاست. روایی صوری پرسشنامه توسط اساتید مجرب تایید و برای تعیین پایایی آن از آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن 80/0 Į برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرمافزار آماری SPSS استفاده شده است. همچنین عوامل شناسایی شده با تکنیک AHP فازی و با استفاده از پرسشنامه مقایسات زوجی رتبهبندی شدند.عوامل شناسایی شده به هفت دسته عوامل تسهیم دانش، ایجاد دانش، ارزیابی دانش، یافتن دانش، بکارگیری دانش، یادگیری دانش و حذف دانش تقسیم شدند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که تسهیم دانش بالاترین و و حذف دانش پایین ترین رتبه را دارا هستند. همچنین در بین عوامل تسهیم دانش،پشتیبانی ساختار سازمانی از توزیع و نشر دانش با وزن فازی 2420/0 در اولویت اول و پس از آن برگزاری نشستها و جلسات رو در رو با همکاران با وزن 2014/0و ... در رتبههای بعدی قرار دارند. در بین شاخص های ایجاد دانش، کدگذاری دانش مورد استفاده در فرایندهای سازمانی با وزن 2326/0 در رتبهی اول قرار دارد. اولویت اول ارزیابی دانش، تجزیه و تحلیل نحوه انجام کارها در مقاطع زمانی مختلف با وزن 2774/0 ،اولویت اول یافتن دانش، به تاکید بر شناسایی و معرفی دارندگان دانش کلیدی با وزن 2574/0 ؛ اولویت اول بکارگیری دانش به توان استفاده از دانش خود در موقعیتها و مسایل جدید با وزن 3222/0 ،؛ اولویت اول یادگیری دانش به ارایه برنامههای آموزشی مناسب در راستای تخصصهای مرتبط با وزن 3774/0 و اولویت اول حذف دانش به دنبال کردن فرایند روزآمدسازی دانش با وزن 4774,0 اختصاص دارد.

کلیدواژه ها

استقرار مدیریت دانش، مدل ویلیام و بکویتز، تحلیل سلسله مراتب فازی،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.