مطالعه کتابخانه ای حملات تروریستی به منابع آبی، تحلیل تلفیقی PESTE-SWOT راهکارهای پیشنهادی جهت تصفیه آلودگی عمدی سیانید در تصفیه خانه و شبکه آب و اولویت بندی سناریو های تصفیه به کمک تکنیک TOPSIS

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت بحران،ایمنی، بهداشت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: IVCONF03_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 851
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حریریان جوان

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس تهران،

محمد غیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا صدقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد ،

محمود رمضانی

کارشناس مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد،

چکیده

اهمیت آب آشامیدنی سالم و زیرساخت های آبی برای انسان ها و اکوسیستم، کارایی مناسب اقتصاد صنعتی و تجاری، آب وسیستم های آبی را تبدیل به یکی از اهداف تروریسم نموده است. خطر حمله تروریست ها به تاسیسات آبی بسیار جدی است چراکه سابقه این حملات در طول تاریخ وجود دارد. این حملات می توانند شامل حمله مستقیم به زیرساخت های آبی یا وارد کردن عوامل سمی و بیماری زا به داخل شبکه آب باشند. از جمله خطرات این حملات می توان به تلف ات انسانی و آسیب رسیدن به زیرساخت های تصفیه و تامین آب اشاره نمود. در مقایسه با سایر اهدافی که می توانند هدف حمله تروریست ها قرار گیرند، زیرساخت های آبی از اهمیت ویژه ای برخوردارند چرا که آسیب دیدن این زیرساخت ها، خسارات جبران ناپذیری را به دنبال دارد. تحلیل ها و سوابق تاریخی بیانگر این حقیقت هستند که حمله به شبکه های آبرسانی به ندرت با تلفات گسترده همراه است، با این حال، در این بین استثناتی نیز وجود دارد. همچنین خطر وقوع بی نظمی، هرج و مرج و واکنش افراطی از جانب مردم و دولت نیز در این زمان ممکن است بسیار بالا باشد. این پژوهش قصد دارد تا علاوه بر مرور تاریخچهحملات شبکه های آب رسانی، راهکار های امنیتی لازم را در جهت کنترل و کاهش آسیب های حاصل از حملات شیمیایی (تزریق ترکیبات سیانید دار CN ) اولویت دهی، وزن دهی و طبقه بندی نماید . در این راستا از تلفیق روش مات ریس -SWOT و سیستم وزن دهی TOPSIS استفاده شده است.

کلیدواژه ها

تروریسم آب، سیانید، TOPSIS ،SWOT ،تصفیه آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.