روش های سنتز و کاربردهای دی اکسید تیتانیوم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: NESC01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا باقری

دانشجوی دکتری و عضو انجمن پژوهشگران جوان، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی شیمی

محمد حسین عبدالرشیدی

دانشجوی کارشناسی، دانشکده شهید دادبین، مرکز کرمان

حسن هاشمی پور رفسنجانی

استاد مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مهندسی شیمی

چکیده

دی اکسید تیتانیوم از اکسیدهای فلزی است که در زندگی روزمره و صنایع شیمیایی کاربرد فراوانی دارد. این ماده پودر سفید رنگی است که دارای سه فاز کریستالی آناتیس، روتایل و بروکیت است. پودر این ماده به عنوان رنگدانه سفید در صنعت استفاده میشود. دو خاصیت مهم این ماده که آن را در زندگی بسیار کارا و مفید میسازد، خواص فوتوکاتالیستی و فوق آب دوستی آن است. از این دو خاصیت برای تصفیه آب و فاضلاب ها، حذف آلودگی هوا و ساختمان ها، تسریع واکنش های فتوشیمیایی مانند تولید هیدروژن، ساخت سطوح و لایه های ضد مه و شیشه های خود تمیز شونده استفاده میشود. خواص نانوذرات دی اکسید تیتانیوم وابستگی شدیدی به اندازه ذرات یا ترکیبات دوپ شده، عناصر انجام شده بر روی آنها دارد. در این تحقیق علاوه بر بررسی خواص و کاربردهای دیاکسید تیتانیوم در زینه های مختلف، روش های سنتز این ماده مانند سل ژل، سنتز هیدروترمال و سنتز به کمک سیالات فوق بحرانی مورد توجه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

دی اکسید تیتانیوم سیالات فوق بحرانی سل ژل سنتز هیدروترمال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.