جداسازی و شناسایی باکتری تولید کننده ترکیب بیودمولسیفایر جهت شکست کارآمد امولسیون های نامطلوب آب در نفت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی میکروبیولوژی کاربردی ایران
  • کد COI اختصاصی: MICROBI03_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی سباتی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

حسین معتمدی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

عمده امولسیون های نفتی که از پراکنش آب در نفت شکل می گیرند امولسیون های نامطلوبی هستند که اثرات مخرب و نگرانی های زیست-محیطی فراوانی را به دنبال دارند.به منظور به حداقل رساندن مشکلات و نگرانی های صنعتی و زیست محیطی ناشی از تشکیل این امولسیون هادر فرآیندپالایش نفت باید از تشکیل آنها جلوگیری شود یا به نحوی آنها را ازبین برد. یکی از بهترین تکنیک ها برای این کار، شکستامولسیون به کمک دمولسیفایرهای شیمیایی است که امروزه در صنایع نفتی بکار می رود. دمولسیفایرهای شیمیایی علیرغم اینکه ازمزیت-های متعددی برخوردارند سمی هستند واثرات زیانباری بر محیط زیست دارند لذا یافتن دمولسیفایرهایی سازگار با محیط زیست به یکی ازضرورت های صنعت نفت تبدیل شده است. یکی از جایگزین های مناسب برای دمولسیفایر شیمیایی، بیودمولسیفایر تولیدی توسط باکتری-هاست که از مزایای متعددی همچون سازگاری با محیط زیست برخوردار می باشد. هدف مطالعه حاضر جداسازی وشناسایی باکتری هایتولیدکننده ترکیبات بیودمولسیفایراست. در این مطالعه 7 جدایه باکتریایی از طریق غربالگری نمونه های رسوب نفتی با محیط پایه نمکیجداسازی شد. عملکرد دمولسیفیکاسیون این جدایه ها درشکست امولسیون آب در نفت سفید از طریق تست دمولسیفیکاسیون و روش هایکیفی مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس این تستهایک جدایه با درصد دمولسیفیکاسیون 3±92/85 درصد به عنوان جدایه برتر انتخاب شد. این جدایه براساس تعیین توالی ژن 16S rRNA به عنوان Pseudomonas stutzeri strain19 شناسایی شد. براساس نتایج بدستآمده می توان ادعا کرد که باکتری جداسازی شده قابلیت خوبی جهت شکست امولسیون آب در نفت دارد و میتوان از آن برای شکستامولسیون آب در نفت خام در مقیاس صنعتی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

امولسیون های آب در نفت، بیودمولسیفایر، دمولسیفیکاسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.