بررسی اثر لاکتوباسیل های پروبیوتیکی بر مهار بیوفیلم ایجاد شده توسط استرپتوکوکوس موتانس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی میکروبیولوژی کاربردی ایران
  • کد COI اختصاصی: MICROBI03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رجبی

دانشکده علوم زیستی ،گروه میکروبیولوژی ، دانشگاه الزهرا (س) ، تهران ، ایران

محمدمهدی سلطان دلال

مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران ، ایران

روحا کسرای کرمانشاهی

دانشکده علوم زیستی ،گروه میکروبیولوژی ، دانشگاه الزهرا (س) ، تهران ، ایران

چکیده

پلاک دندان به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های دندان، حاصل ایجاد بیوفیلم باکتریایی فلور دهان از جمله استرپتوکوکوس موتانس،اغلب در نتیجه رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات می باشد. گسترش پلاک های دندانی میتواند دارای اثر پوسیدگی های شدید و گاهمخرب تر و بیماری های سیستمیک قلبی و عروقی را باعث شود. با توجه به نقش پروبیوتیک ها در رقابت با باکتری های پاتوژن استفاده ازسویه های لاکتوباسیلوس در مبارزه با بیوفیلم ناشی از استرپتوکوکوس موتانس پلاک دندانی صورت گرفته است .بنابراین به مطالعه اثرلاکتوباسیل های پروبیوتیکی در مواجه با بیوفیلم های ایجاد شده توسط استرپتوکوکوس موتانس پرداخته می شود. :مقالات مرتبط باموضوع مورد مطالعه در دو پایگاه اینترنتی PubMed و Sciencedirect جست و جو شدند و مقالات مروری سیستماتیکی که اثرات پروبیوتیک ها را در پیش گیری و کاهش پلاک دندان بررسی کرده بودند، وارد مطالعه شدند. نتایج به دست آمده از مطالعات مختلف برنقش موثر لاکتوباسیلوس ها و متابولیت های آن ها مانند بیوسورفکتانت ها ، باکتریوسین ها در روند کاهش بیوفیلم ایجاد شده توسطاسترپتوکوکوس موتانس در سطح دندان با کاهش بیان بسیاری از فاکتورهای دخیل در ویرولانس از جمه آنزیم های گلیکوزیل ترنسفراز وفروکتوزیل ترنسفراز داشته اند. نتایج مطالعات بیان می دارد که می توان از متابولیت های لاکتوباسیلوس هایی که دارای توان پروبیوتیکیهستند برای مبارزه با پلاک دندان ، استفاده های صنعتی و دارویی جهت مصرف تاثیر گذار خمیردندان ها ، دهان شویه ها ، خوراکی هایپروبیوتیکی با استفاده مداوم بر از بین بردن پلاک دندان داشت.

کلیدواژه ها

استرپتوکوکوس موتانس ، پروبیوتیک ، پلاک دندان ، لاکتوباسیلوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.