ساخت نانوذرات بیوسرامیکی بغدادیت به روش سل- ژل
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
- کد COI اختصاصی: NCNTA05_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1339
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
مهندسی بافت در ترمیم و بازسازی اعضای مختلف بدن، از جمله نواقص استخوانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. هدف از مهندسی بافت استخوان، توسعهی ساختارهایی است که از محیط بافت استخوان طبیعی تقلید کرده تا پاسخهای بیولوژیکی مناسب را به منظور ترمیم بافت آسیب دیده فراهم آورند. بیوسرامیکها در انواع شکلها و فازهای مختلف تولید میشوند و عملکرد متفاوتی در ترمیم بدن ارایه میکنند. در سالهای اخیر توجه محققان به سرامیکهای پایه سلیکاتی جلب شده است. دلیل این امر، زیستسازگاری و زیستفعالی بالای این سرامیکهاست. بغدادیت (Ca3ZrSi2O9 (با توجه به خواص زیستی مناسب درونتنی و برونتنی به یکی از مراکز توجه عمده محققین تبدیل گردیدهاست. حضور عناصری از قبیل Ca و Zr در این ماده میتواند خواص بیولوژیکی و مکانیکی سرامیکهای سیلیکاتی را افزایش دهد. فرایند سل- ژل قادر به تولید پودرهای سرامیکی و اکسید فلزی با خلوص زیاد و یکنواختی بالا میباشد. این روش، کنترل ترکیب و ساختار را در سطح مولکولی امکانپذیر میسازد. از مزایای این روش میتوان به دستیابی به ریزساختارهای متداول اشاره نمود. هدف از پژوهش حاضر، ساخت و مشخصهیابی نانوذرات بغدادیت با استفاده از فرآیند سل-ژل میباشد. به منظور شناسایی پودر بغدادیت و اندازه و شکل نانوذرات از آزمون پراش پرتوی ایکس و آزمون میکروسکوپ الکترون عبوری استفاده گردید. نتایج نشان داد که پودر بغدادیت با صحت فازی بالایی با اندازه میانگین کریستال30 نانومتر تشکیل گردیده است.کلیدواژه ها
بیوسرامیک، بغدادیت، نانوذره، فرآیند سل- ژلمقالات مرتبط جدید
- تحلیل عددی تاثیر متغیرهای ضخامت و طول نمونه بر ناهمگنی کرنش ورق مسی براساس تعداد پاس های فرایند پرس کاری شیاری
- بهینه سازی سیستم راهگاهی و کاهش عیوب ریخته گری در پروانه پمپ با استفاده از نرم افزار Pro-CAST
- تاثیر انجماد نفوذ یکنترل شده بر سینتیک همگن سازی آلیاژ ۷۰۶۸ آلومینیم
- کاربرد تکنولوژی و فناوری در تولیدات خودرو و مهندسی مکانیک
- مروری بر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در حوزه استخراج از معادن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.