یک پروتکل مسیریابی برای کنترل ازدحام بر اساس اولویت ترافیک در شبکه های حسگر بی سیم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش چشم انداز تکنولوژی کامپیوتر و شبکه در 2030
  • کد COI اختصاصی: MAYCOMP02_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امیدوار

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

وحید آیت اللهی تفتی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد تفت، گروه کامپیوتر

محمدرضا فرهمند

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی- واحدابرکوه، گروه کامپیوتر

چکیده

شبکه های حسگر بی سیم متشکل از عناصری شامل حسگر، پردازشگر و عناصر ارتباطی هستند که به مدیر شبکه امکان می دهند تا وقایع مشاهده شده در یک برد رادیویی کوتاه را اندازه گیری و به آنها پاسخ مناسب دهند . در بسیاری از کاربردهای شبکه های حسگر بی سیم، به دلیل حجم بالای ترافیک، احتمال وقوع ازدحام و اتلاف بسته ها افزایش می یابد. ازدحام در شبکه های حسگر، روی کاراییانرژی و کاربردهای کیفیت سرویس تاثیر مستقیم دارد. ازدحام ممکن است باعث سرریز بافر، زمان صف طولانی تر و نرخ گم شدن بیشتر بسته شود. گم شدن بسته تنها قابلیت اطمینان و کیفیت سرویس کاربرد را کاهش نمی دهد بلکه انرژی را نیز هدر می دهد. دراین مقاله، طرحی برای کنترل ازدحام در شبکه های حسگر بی سیم پیشنهاد می گردد که با در نظر گرفتن اولویت داده ها سعی در کاهش ازدحام دارد. در طرح پیشنهادی، با توجه به اولویت داده ها، بسته ها کلاس بندی می شوند و سپس با در نظر گرفتن اولویتبسته ها کنترل ازدحام با توجه به ظرفیت اشغال شده بافر و همچنین انرژی باقیمانده نودها انجام می گیرد. درنهایت طرح پیشنهادی، مدلسازی و شبیه سازی شده و نتایج نشان می دهند که طرح پیشنهادی تعداد بسته های اتلاف شده و متوسط اندازه بافر را نسبت به الگوریتم مشابه بهبود می بخشد

کلیدواژه ها

شبکه حسگر بی سیم، کنترل ازدحام، اولویت ترافیک، مدیریت بافر، انرژی مصرفی،مسیریابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.