ارزیابی و مقایسه پایگاه داده های شی گرا و رابطه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش چشم انداز تکنولوژی کامپیوتر و شبکه در 2030
  • کد COI اختصاصی: MAYCOMP02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان شمس

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر، کتابدار کتابخانه انقلاب اسلامی شهرستان شاهرود، اداره کل کتابخانه ها استان سمنان، نهاد کتابخانه های عمومی کشور

پرویز کدخدایی

دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر، عضو هیات علمی دانشکده فنی و حرفه ای شاهرود

آتنا میرباقری

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر، مدرس دانشگاه

چکیده

مدل شی گرا در سال های اخیر توجه بسیاری از متخصصان بانک اطلاعات را به خود معطوف داشته، کتاب های زیادی در این رابطه نوشته و مقالات بیشماری به رشته تحریردر آمده است. مفاهیم بانک اطلاعات به صورتهای متفاوتی در این مدل پیاده سازی شده و سیستم های مدیریت بانک اطلاعات موفقی به بازار عرضه گردیده است. هر چند که تفکرات پویای آقای کاد، بنیان گذار مدل رابطه ای به عنوان مدل سنتی بانک اطلاعات از سه دهه گذشته تا کنون پیشتاز دنیای نرم افزار است، اما مدل رابطه ای با همه ی توانمندی، مقبولیت و سابقه درخشان دارای کاستی هایی هم می باشد.این کاستی ها باعث گردیده که مسایل و پیچیدگی های بانک اطلاعات زمان حاضر درمدل رابطه ای قابل حل نباشد و متخصصین بانک های اطلاعات به فکر گسترش مدل شی گرا باشند. در این مقاله سعی بر آن بوده است ، که با استفاده از فاکتور های مختلف و کار آمد به مقایسه دو مدل بانک اطلاعات شی گرا و رابطه ای پرداخته، و به برتری هر یک اشاره نماییم.

کلیدواژه ها

پایگاه داده های شی گرا، پایگاه داده های رابطه ای، پایگاه داده های شی- رابطه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.