مقایسه کارکردهای خانوادگی بیماران اختلال خورد و خوراک (پرخوری عصبی و کم اشتهایی عصبی) با افراد سالم براساس مدل مک مستر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF03_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین فرخی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی ، تهران، ایران

وحید مصطفی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی ، تهران، ایران

چکیده

هدف مطالعه حاضر بررسی کارکرد خانواده بیماران مبتلا به اختلال خورد و خوراک بر اساس نظریه مدل خانوادگی مک مستر و مقایسه آن با کارکرد خانواده افراد سالم می باشد. بدین منظور 40 نفر از بیماران مبتلا به اختلال خورد و خوراک از کلینیک روانپزشکی بیمارستان ابن سینا مشهد بصورت نمونه گیری در دسترس انتخاب وگروه کنترل نیز از بین دانشجویان کارشناسی دانشگاه فردوسی مشهد بصورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. آزمودنی ها به مقیاس تشخیصی اختلالات خوردن EDDS ، و آزمون سنجش خانواده FAD پاسخ دادند. یافته های بدست آمده نشان دادند که در بعد عملکرد عمومی و کنترل رفتاری گروه سالم بهتر از کم اشتهایی عصبی و گروه کم اشتهایی عصبی بهتر از بیماران پرخوری عصبی عمل کرده اند 001/0< p . در بعد ارتباط، گروه بیماران کارکرد خانوادگی ضعیف تری نسبت به گروه سالم داشتند 001/0< p در بعد درگیری عاطفی، گروه کم اشتهایی عصبی از هر دو گروه سالم و پرخوری عصبی ضعیف تر عمل کرده بودند 001/0< p در بعد پاسخ گویی عاطفی، تنها بین دو گروه کم اشتهایی عصبی و سالم تفاوت معناداری وجود داشت 001/0< p از منظردیدگاه های روانشناختی از جمله روانکاوی، رفتارگرایی، شناخت گرایی، انسانگرایی، خانواده را در پدید آیی اختلالات روانی به ویژه اختلال خوردن موثر است. کلید مداخله موفق در مورد رفتارهای عضو مشکل دار کمک کردن به خانواده برای حل کارآمدترتضادهای مرتبط با رفتار خوردن ناهنجار است.

کلیدواژه ها

کارکرد خانواده، اختلالات خوردن، پرخوری عصبی، کم اشتهایی عصبی، نظریه مک مستر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.