ررسی نقش شورای امنیت سازمان ملل متحد در مبارزه با تروریسم در کشور سوریه و عراق

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF03_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی اکبری

دانشجوی دکتری روابط بین الملل

شیوا جلال پور

استادیار گروه علوم سیاسی ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز ، ایران

چکیده

مقدمه: تروریسم از مهمترین و چالش برانگیزترین معضلات عصر کنونی است. به طوریکه از آن به سرطان دنیای مدرن و خشونت سیارهای ، پدیده ای موحش و رفتاری غیرانسانی تعبیر شده است و به موازات تغییرات اجتماعی و تحولات تکنولوژیکی و نگرش های نوین دچار پوست اندازی شده و دارای انگیزه ها، مقاصد، ابزارها و گستره جدیدی گردیده به گونه ای که تروریسم سنتی جای خود را به تروریسم نوین و پست مدرن داده است.آیا تروریسم موجب تغییر در نگرش سازمان ملل می شود ؛ آیا تروریسم موجب تغییر در ویژگی ریسک پذیری یک کشور می گردد ؛ آیا تروریسم موجب تحرک مثبت یه کشور به سمت حفاظت بیشتر از منابع خود می گردد دفاع سازمان ملل نقش موثری در مقابله با تروریسم دارد. گسترش تروریسم ، نقش موثری در تغییر شیوه های دفاع در مقابل آن ایفا کرده است. تغییرات اجتماعی و تحولات تکنولوژیکی و نگرش های نوین نقش موثری در مقابل تروریسم دارد.این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه پژوهش، توصیفی و تحلیلی است، به این صورت که مطالب مربوط به ادبیات موضوع از طریق مطالعات کتابخانه ای نظیر کتب، مجلات، پایان نامه های دکتری و کارشناسی ارشد، بررسی اسناد و مدارک، منابع پژوهش الکترونیکی مانند اینترنت و غیره جمع آوری شده است. بی تردید، برای تمرکز یافتن بر بحث تروریسم ، ناچار باید تعریفی از آن ارایه داد تا ماهیت آن به خوبی مشخص گردد، اما به دلایل متعدد، تاکنون نه تنها کشورها و اندیشمندان گوناگون نتوانسته اند به تعریف مشترکی دست یابند، بلکه حتی سازمان ملل متحد نیز با این مشکل مواجه گردیده و بارها تلاش کرده است تا برای ارایه تعریف مشترکی از تروریسم ، که مورد قبول تمام کشورها باشد، به نتیجه مطلوبی دست یابد

کلیدواژه ها

سازمان ملل، تروریسم، سوریه، قطع نامه، مبارزه علیه تروریسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.