بررسی زبان شناختی کویش لری شهرستان بهمیی در استان کهگیلویه وبویراحمدوتوصیف آواهاوفرایندهای واجی رایج در این گویش

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش وهاب مقدم

کارشناس ارشد زبان شناسی

غلام عباس فرج زاده

دبیر دبیرستان های شهرستان بهمیی.

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی زبان شناختی گویش لری شهرستان بهمیی در استان کهگیلویه و بویراحمد و توصیف آواها و فرایندهای واجی رایج در این گویش می پردازد.گویش شهرستان بهمیی یکی از گونه های گویش لری است که در کنار گویش لری بویراحمدی در استان کهگیلویه و بویراحمد به آن تکلم می شود.شهرستان بهمیی با مساحتی بالغ بر 1447 کیلومتر مربع در قسمت غرب و جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد و حدود 40کیلومتری شهرستان بهبهان واقع شده است. توصیف زبان شناختی گویش شهرستان بهمیی شامل : بررسی آوایی و واجی گویش و مقایسه ی آن در موارد مشابه با زبان فارسی معیار رسمی است که در پنج فصل ارایه شده است. برای این گویش با گویش وران مختلف مصاحبه شده و گفته های آنها در پرسشنامه و نوار کاست ضبط و سپس به بررسی ترکیب واج ها، تکواژها و کلمات پرداخته شده است و همچنین برخی از فرایندهای واجی رایج در این گویش که شامل : همگونی، تضعیف، ناهمگونی، حذف ، قلب، ابدال، کشش جبرانی، اضافه، خنثی شدگی و تشدید می باشند را توصیف کرده است. در تجزیه و تحلیل ابتدا واج نویسی نمونه های گفتاری انجام شده سپس به بررسی آوایی و واجی پرداخته ایم این گویش دارای24واکه ی ساده و 2 واکه مرکب و ساختمان هجایی cv (c)(c) است که از این لحاظ با فارسی معیار مطابقت دارد. همچنین در مقایسه واژگان گویش شهرستان بهمیی با فارسی معیار مشاهده شد که تفاوت های قابل ملاحظه ای با واژگان فارسی معیار دارد.همچنین معمولترین و رایجترین ضرب المثلها و واژگانی که در این گویش وجود دارند و اشتراکات تعدادی از واژگان این گویش با دیگرگویش های موجود در کشور و فهرست واژگان فنی در پیوست پایان نامه ارایه گردیده است

کلیدواژه ها

همگونی، تضعیف، ناهمگونی، حذف ، قلب، ابدال، کشش جبرانی، اضافه، خنثی شدگی و تشدید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.