بررسی و شناسایی کارکردهای تربیتی مسجد طراز اسلامی از دیدگاه مسیولین مساجد استان سمنان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی آسیب شناسی تربیت اخلاقی در نظام آموزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: RECON02_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهارک شیرزاد کبریا

استادیار گروه علوم تربیتی، رودهن، ایران

محمدرضا جعفری

کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز

طاهر اکبری

دانشجوی دکتری مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی و پژوهشگر و مدرس دانشگاه

چکیده

اهداف تعلیم و تربیت ناگزیر از نظریه ای درباره انسان در جهان و غایت زندگی و ارزش نهایی است که انسان باید در تمام زندگی خویش پی گیرد. تربیت اسلامی نیز جهت الهی دارد و به تمام عوامل موثر در اندیشه، رفتار، جسم و روح انسان توجه دارد. باعنایت به اینکه مسجد یک واحد اجتماعی کوچک، ولی نماد یک جامعه اسلامی و نمونه عینی حاکمیت ارزش های اسلامی است. بنابراین، تحقق ارزش هایی از قبیل تقوا، علم و... باید از مسجد آغاز شود. و بالتبع آن تربیت اشخاص براساس این ارزش ها نیز می تواند در خود مسجد باشد. د راین پژوهش با انجام مطالعات در حوزه تعلیم و تربیت، مسجد طراز اسلامی به بررسی و شناسایی کارکردهای تربیتی مسجد طراز اسلامی از دیدگاه مسیولین مسجدهای استان سمنان پرداختیم. با مطالعات کتابخانه ای انواع تربیت جسمانی، اخلاقی و عملی، اجتماعی، سیاسی، فکری و اعتقادی علمی و فرهنگی و هنری شناسایی گردید. همچنین کارکردهای مسجد طراز اسلامی در سه بعد عمران مادی، معنوی و مدیریت و پشتیبانی شناسایی شد. روش این تحقیق از حیث هدف کاربردی و از حیث اجرا، روش توصیفی از نوع پیمایشی است جامعه هدف با تعداد 600 و حجم نمونه 239 که به دلیل توزیع بیشتر جهت اطمینان 244 پرسشنامه تکمیل گردید. با عنایت به یافته ها کارکرد تربیتی گونه ای معناداری از مسجد طراز پایین تر می باشد نتایج حاکی از آن است جهت نزدیک شدن به مولفه های مسجد طراز اسلامی و داشتن کارکردهای مساجد اقداماتی باید صورت پذیرد.

کلیدواژه ها

مسجد طراز اسلامی، تعلیم و تربیت، کارکردهای تربیتی مساجد، عمران مادی و معنوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.