شناسایی گونه های دارویی گیاهی و بررسی خواص محلی آنها در منطقه ی گنجینه شهرستان کوهدشت
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی نقش گیاهان دارویی در اقتصاد مقاومتی
- کد COI اختصاصی: RMPRE01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 924
نویسندگان
۱مربی، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده
گیاهان دارویی از مهمترین منابع طبیعی در دنیا محسوب می شوند واز زمان های گذشته مورد توجه قرار گرفته اند. شهرستان کوهدشت با وسعت 3983 کیلومتر مربع در غرب استان لرستان واقع شده است.منطقه مورد مطالعه با 790 کیلومتر مربع مساحت در جنوب شهرستان کوهدشت قرار گرفته و دارای اقلیم نیمه خشک است.هدف کلی این تحقیق شناسایی گیاهان دارویی منطقه ونامگذاری علمی آنها و اندامهای مورد استفاده بومیان بطور سنتی بعنوان دارو است.برای نیل به این هدف گونه های گیاهی منطقه به روش پیمایشی از فروردین 1394 تا پایان تیرماه1394 هر هفته در فصل رویش جمع آوری شدندو به روش تهیه هرباریومی خشک وپرس شدند سپس با استفاده از منابع معتبر فلور شناسایی و گیاهان دارویی تعیین شد. بر این اساس25 گونه شناسایی شده،از نظر دارویی مورد توجه بودگونه ها متعلق به24 جنس و13 تیره بودندنتایج آماری نشان داد که بیشترین درصد گیاهان دارویی مربوط به خانواده های Lamiaceae ، Asteraceae ، Fabaceae می باشد.تعدادی از این گونه ها حاوی مواد و ذخایر غنی از مواد موثره با ارزش دارویی هستند.کلیدواژه ها
گیاهان دارویی، گنجینه، کوهدشت، استان لرستانمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.