تولید نانو کود و مقایسه اثر منابع مختلف کودهای بور بر غلظت بور در گیاه دارویی زیتون

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی نقش گیاهان دارویی در اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: RMPRE01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم طاهریان

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته خاکشناسی، دانشگاه شاهد تهران

عبدالامیر بستانی

استادیار دانشگاه شاهد، دانشکده کشاورزی، گروه خاکشناسی

چکیده

زیتون برای رشد، نیاز به میزان بالایی عنصر غذایی بور دارد و از آن جایی که حد فاصل آستانه کمبود و سمیت بور در خاک برای گیاهان نسبت به تمام عناصرغذایی ضروری دیگر کمتر می باشد، میزان و نوع کود بور استفاده شده و نحوه کاربرد آن باید به دقت برای محصولات مختلف تنظیم و انتخاب شود. به منظور بررسی اثر منابع مختلف بر افزایش غلظت بور در گیاه زیتون، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در شش تکرار اجرا شد. تیمار منبع بور (در دو سطح 1) بور از منبع اسیدبوریک و 2) بور از منبع نانو) بود. نتایج نشان داد که منبع بور تاثیر معنی داری بر میزان بور جذب شده توسط گیاه زیتون داشت (p≤0.01). متوسط بور جذب شده در تیمار نانو کود و کود معمولی نسبت به شاهد به ترتیب معادل 16/97 و 11/5 درصد افزایش داشت.

کلیدواژه ها

غلظت، نانوکود، کود معمولی، زیتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.