شبیه سازی عددی انتقال حرارت دو بعدی گذرا در طول انجماد فلزات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری دستاوردهای نوین در مهندسی مواد، مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: AMMAE02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش استواری

دانشجوی کارشناسی ارشد ، مهندسی مکانیک ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

حمیدرضا قضاوتی

استادیار ، دکترا ، مهندسی مکانیک ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

چکیده

ضریب انتقال حرارت سطحی بین قالب و قطعه ریخته گری یکی از پارامترهای مهم در ریخته گری فلزات میباشد، هدف این پروژه یافتن راهکاری برای افزایش کیفیت ریخته گری و محاسبهی ضریب انتقال حرارت سطحی بین قالب ماسه ای و مذاب فولاد میباشد که معمولا آن را با اندازه گیرینرخ سرد شدن مذاب درون قالب بدست میآورند. این کار از طریق قرار دادن ترموکوپل هایی درون قالب و اندازه گیری دمای بین مرز مشترک قطعهریخته گری وقالب صورت می پذیرد .روش کار بدین صورت است کهپس از طراحی سه بعدی قطعه و قالب ریخته گری توسط نرم افزار سالیدورکس ، با استفاده از مقادیر دما بر اساس زمان مربوط به آزمایش بکرمن و همکارانش با در اختیار داشتن دمای ترموکوپل های قرار داده شده در قالب ، مقادیر ضریب انتقال حرارت سطحی براساس زمان با استفاده از ماژول معکوس نرم افزار پروکست بدست آورده شده است . پس ازآن یک مقاله ک ه موضوعیمشابه با موضوع پایان نامه دارد ، انتخاب شده و با نرم افزار پروکست شبیه سازی میشود. این مقاله برای معتبر سازی نتایج تحلیل نرم افزار پروکستمیباشد پس از انجام تحلیل توسط نرم افزار پروکست، دادهها استخراج میشود و به نرم افزار minitab انتقال داده میشود. در نرم افزار minitabدادهها برازش (fit (میشود و معادلات مربوط به ضریب انتقال حرارت سطحی ترموکوپلها بدست میآید . نتایج برازش شده مربوط بهتغییرات ضرایب C و D معادلات ضریب انتقال حرارت سطحی بر اساس ضرایب A×B مربوط به معادلات دما بدست آورده شده است . بوسیله روش ارایه شده در اینپایان نامه، به راحتی میتوان ضریب انتقال حرارت سطحی را برای مواردمشابه محاسبه کرد .

کلیدواژه ها

انتقال حرارت گذرا ، انجماد فلزات ، شبیه سازی عددی دو بعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.