آسیب های فضای مجازی و لزوم مدیریت این فضا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی کاربرد علوم مهندسی در توسعه و پیشرفت ایران 1404
  • کد COI اختصاصی: ENGIEERCONF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 863
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن طبسی

استادیار گروه معماری،دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد مشهد

محمد رضایی بحرآباد

کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

در تعریفی وسیع می توان اینترنت را نامی برای سیستمی گسترده و جهانی شامل مردم، اطلاعات و کامپیوترها دانست. دنیای اینترنت آنقدر بزرگ و پیچیده است که در محدوده درک یک شخص نمی گنجد. نه تنها کسی نیست که تمام اینترنت را درک کند، بلکه هیچ فردی پیدا نمی شود که بر کلیه بخش های آن اشراف داشته باشد. اینترنت به منزله یک (( فضا- رسانه)) نه تنها ابزاری برای ارتباط است بلکه باید آن را به عنوان فضایی در نظر گرفت که افراد در آن زندگی می کنند [ 1]. هم اکنون فضای مجازی به بخش تفکیک ناپذیری از زندگی انسانها تبدیل شده و با سرعت شتابان، تمامی شیون و عرصه های زیست بشر را تحت تاثیر قرار داده است. با این حال و به رغم همه ظرفیت ها و قابلیت های اینترنت نباید مسایل و آسیب هایی را که در ارتباط با آن به وجود آمده است از نظر دور داشت. از اینرو ماهیت شناسی این فضا و تشخیص شرایط و الزام های تبدیل شدن به بازیگری توانمند در این عرصه، نخستین گام است و هرگونه بی توجهی و غفلت نسبت به این پدیده، صدمه ها و آسیب های خطرناکی را متوجه جامعه خواهد نمود. باید در نظر داشت که سخن گفتن از آسیب های فضای مجازی به معنی نفی این پدیده و نگاه منفی به آن نیست بلکه همانگونه که همگان واقف هستیم امروزه دیگر بدون استفاده از فضای مجازی انجام امور روزمره فردی، اداری و سازمانی غیر ممکن به نظر می رسد و بر همین مبنا بایستی به خوبی آسیب های این پدیده شناسایی گردد و رفتار مقتضی در برابر آن صورت پذیرد [1] . این کنش در مورد یک فرد به ساماندهی رفتاری و در مورد یک سازمان به تنظیم کارکرد و کنترل امور انسانی و اداری کمک خواهد نمود. بر همین اساس در ادامه به بیان برخی از کارکردها و آسیب های فضای مجازی در حوزه های مختلف می پردازیم.

کلیدواژه ها

اینترنت، کامپیوتر، فضای مجازی، انسان، آسیب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.