تاملی بر نظام مجازات ها در سیستم حقوقی ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: KCHC01_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 520
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
استادیار، حقوق کیفری، گروه حقوق، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
چکیده
امروزه یکی از دغدغه ها و موضوعات بحث انگیز حقوق کیفری، اعمال مجازات، به خصوص مجازات های بدنی و سنتی بر مجرمان است که در این زمینه، نظرات گوناگون و مختلفی مطرح شده است. یکی از مهم ترین دغدغه ها و کشمکش های ذهنی موجود، اعمال و یا عدم اعمال مجازات های کیفری و به ویژه مجازات های بدنی مطروحه از سوی قرآن بوده است. در جوامع غربی، راهبرد و سیاست جنایی نظام قضایی، مبتنی بر نظریات متفکران و حقوقدانان این کشورها است و عقاید و باورهای اندیشمندان این کشورها در زمینه تعریف و توجیه کیفر و گستره اعمال آن، مبنای شکل گیری قوانین و مقررات حقوقی و قضایی آن هاست.بر همین اساس، در قرن اخیر، سیاست کیفری کشورهای غربی، همواره در جهت تخفیف یا کاهش مجازات های بدنی و جسمانی بر مجرمان بوده است. از سوی دیگر، در کشور ما به عنوان کشوری اسلامی با حکومتی دین مدار، هدف حکومت برپاساختن احکام و دستورات شریعت اسلام است. لذا ایجاد دستگاه قضایی که تعقیب کننده جهان بینی حاکم بر فضای این کشور باشد، ضروری می نماید. در این راستا، قرآن به عنوان منبع اصلی و خدشه ناپذیر وحی، نقش اساسی و کلیدی را بر عهده دارد. حال، بررسی این متن وحیانی از وجه کیفری برای دستیابی به تعریف و توجیه مجازات و اهداف و حدود و ثغور اعمال آن، ما را در ایجاد یک سیاست کیفری اسلامی که تامین کننده مطالبات شارع مقدس باشد، رهنمون می سازد.کلیدواژه ها
مجازات های بدنی، مجازات های مالی، مجازات های عمومیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.