بازیافت پساب سانتریفیوژهای واحد PVC پتروشیمی غدیر با روش اولترافیلتراسیون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی محیط زیست با رویکرد توسعه کیفیت زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: EDEQ01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی منافیان

رییس واحد پژوهش و توسعه شرکت پتروشیمی غدیر

الهه توکلی فر

کارشناس ارشد فرایند واحد PVC شرکت پتروشیمی غدیر

فاطمه هنرور

رییس حفاظت محیط زیست شرکت پتروشیمی غدیر

چکیده

در پتروشیمی غدیر تولید PVC در رآکتور به صورت دوغاب سوسپانس (ذرات PVC به همراه آب و VCM) انجام می شود. پس از انجام واکنش پلیمریزاسیون، سوسپانس تولید شده جهت جدا نمودن آب وارد سانتریفیوژ شده و حدود 80 % آب (تقریبا 40m3/hr) آن تحت نام پساب سنتریت جدا می شود. این پساب در حقیقت آب DM به همراه مقداری پودر PVC (زیر 100ppm ) می باشد که به پتروشیمی فجر ارسال می گردد. به منظور بازیافت پساب فوق پس از مطالعات کتابخانه ای و تست پساب تولیدی با استفاده پایلوت تهیه شده از غشاء های سرامیکی، نسبت به جداسازی ذرات پودر PVC و بازیافت 50% پساب تولیدی در این واحد اقدام گردید. عامل جداسازی ذرات PVC از پساب در این سیستم ایجاد سرعت بالاتر از 4m/sec و نیروی جانب مرکز و کششی در جهت جریان در سوراخ های غشاء سرامیکی (برعکس نیروی گریز از مرکز) می باشد.. شایان ذکر است چنین واحدی برای اولین بار جهت استفاده در واحدهای PVC در ایران طراحی و مورد استفاده قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

پتروشیمی غدیر، سیستم Centrate

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.