ارایه راهکارهایی جهت کاهش آلودگی هوا توسط پوشش بام سبزمطالعه موردی:شهر تهران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس پژوهشهای معماری و شهرسازی اسلامی و تاریخی ایران
- کد COI اختصاصی: MEMARICONF01_258
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 711
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ،
دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
چکیده
با رشد جمعیت وپیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز که تاثیرات مخربی بر طبیعت اطراف ما داشته، باعث شده که انسان ها به فکر راهکارهایی برای کاهش آسیب رساندن به محیط زیست شوند. معماران به عنوان بخش مهمی از جوامع امروز بشری، لازم است که در ساخت و سازهای خود رویکردی را انتخاب کنند که موجب سازگاری با محیط زیست شود. رویکرد پایداریبه عنوان راه حلی مناسب برای حل مشکلات زیست محیطی تلقی می شود. از این رو موضوع معماری سبز که جزیی از معماری پایدار می باشد، از دوران گذشته در ساختمان های ایران نمود داشته است. امروزه هم معماری سبز راه حل مناسبیبرای حل بحران های زیست محیطی بشمار می رود. یکی از نمودهای معماری سبز، بام سبز است.بام سبز بامی است که با سطح قابل کشت پوشانیده می شوداز اهداف طراحی بام سبز کاهش آلودگی هوا،حل مساله چالش وارونگی دمایی و ایجادمنظر شهری مناسب می باشد.مقاله حاضر به این مساله می پردازدکه آیا پوشش های گیاهی می توانند در کاهش آلودگی هوای تهران،ناشی از آلاینده های ایستا)کارخانجات وصنایع(موثرباشند،وهمچنین پوشش های بام سبز چگونه می توانند چالش وارونگی دمایی درشهر تهران را جبران کنند.روش تحقیق در این مقاله بعد از شناخت بام سبز و موقعیت جغرافیایی شهرتهران،توصیفی-تحلیلی می باشد. نتایج این مطالعه نشان می دهد بام سبز در ایران تفاوت های بنیادی با نمونه های جهانی آن دارد در کشورهای پیشرو این حوضه، انگیزه های زیست محیطی مهمترین عامل توسعه آن بوده اند اما درایران بام های سبز با اهداف کارکردی و زیبا شناسانه ایجاد می شوند.کلیدواژه ها
معماری پایدار،بام سبز،محیط زیست،آلودگی هوا،وارونگی دماییمقالات مرتبط جدید
- کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت فضای سبز باتاکید برفضای سبز شهرداری گلستان
- شناسایی شاخصهای توسعه پایدار در صنعت گاز ایران
- تبیین مولفه های موثر در آسیب پذیری بافت های فرسوده شهری از منظر فضاهای خود مدافع با رویکرد توسعه پایدار (مورد پژوهی: شهر مشهد)
- خوانش عکاسی مناظر شهری و تاثیر جهانی شدن بر تجربه بصری از منظر ضمیمه های نوشتاری
- منظر شهری شفا بخش و همه شمول
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.