بررسی و تحلیل اجزای سیستم سازه های فضاکار و مدیریت ساخت شیوه های فرایند طراحی آنها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس پژوهشهای معماری و شهرسازی اسلامی و تاریخی ایران
  • کد COI اختصاصی: MEMARICONF01_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش شیروانیان

چکیده

استفاده روزافزون از سازه های فضاکار و بهینه بودن ابعاد و در نتیجه وزن سازه و همچنین با بوجود آمدن نرم افزارها در عرصه مهندسی عمران ، نوآوری هایی در زمینه طراحی و ساخت سازه های فضاکار صورت گرفته به نحوی که امروزه در دنیا شاهد محبوبیت روزافزون این نوع سازه ها هستیم و این محبوبیت ناشی از قابلیت منحصر بفرد این سازه ها است که عبارت از پوشش دهانه های بزرگ به جلوه های زیبا، وزن کم، سادگی تولید، سرعت نصب و ... است . از طرفی با پیشرفت علم و تکنولوژی نیازها و خواسته های جدید در زمینه مهندسی سازه رخ داده است . عامل زمان اهمیت بیشتری یافته و باعث روی آوردن به سازه های پیش ساخته شده است، همچنین با افزایش جمعیت،جوامع بشری علاقه به داشتن فضاهای بزرگ بدون حضور ستون های میانی از جمله مراکز خرید و سوپرمارکت ها، مساجد، پل ها و سازه هایی که در مدار زمین قرار می گیرند نظیر بشقاب مخابراتی اشاره کرد . این نوع سازه ها بدلیل اشکال بسیار متنوع از جمله گنبدی، چلیکی، قوسی، شبکه ای مسطح دو یا چند لایه و ... دارای جذابیت فراوان هستند . در این مقاله سعی شده است کلیاتی مفید در زمینه ویژگی ها و کاربرد اجزای تشکیل دهنده سازه های فضاکار وطراحی ، تحلیل و بارهای وارده بر طراحی آنها اجمالا بیان شود. شیوه های فرایند طراحی اصولی این گونه سازه ها به دلیل رفتارشان در برابر بارهای مختلف و به علت زیبایی و یکنواختی خاصی که در هندسه آنها موجود است مهندسان مجذوب این گروه از سازه ها شده اند . سازه های فضایی شکلهای هندسی منظمی هستند که در کنار یکدیگر تکرار شده و با اتصال مکرر این اجزا شبکه ای مستحکم و یکپارچه با ساختاری سه بعدی ایجاد می کنند . این اجزا از المانهای طولی ( با مقطع های مربعی ، دایره ای ، مثلثی و ... ) و در جنس المانهای طولی آنها ، معمولا از انواع پلاستیک ، پروفیل ، فولاد و آلومینیوم استفاده می شود.

کلیدواژه ها

سازه های فضاکار ،اجزای تشکیل دهنده ،ماتریس سختی،درجه نامعینی،چلیک ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.