طراحی خانه های مسکونی متناسب با فرهنگ و اقلیم و معماری بومی نمونه موردی خانه های تاریخی تبریز در دوره قاجار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس پژوهشهای معماری و شهرسازی اسلامی و تاریخی ایران
  • کد COI اختصاصی: MEMARICONF01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1031
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یلدا قهرمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

زهره ترابی

دکتری معماری، استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

چکیده

مساکن و ساختمانهایی که در گذشته ساخته میشد به علت رعایت اصول و معیارهای آب و هوایی در برابر عوامل نامساعد جوی عملکرد خوبی داشته ، بطور طبیعی انسان را از شرایط آ ب و هوایی سرد و گرم حفظ میکرد. مسکن امروزی برگرفته از الگوهای غربی و بدون رعایت مسایل منطقهای و اقلیمی طراحی میشوند که نتیجه آن تبدیل خانههابه خوابگاه و نداشتن آسایش و احساس بیهویتی است. هدف این تحقیق انطباق ساخت و سازهای جدید با معماری بومی است. لذا در تحقیق حاضر تاثیر اقلیم بر معماری بومی و استفاده از آن در معماری جدید در راستای پیشنهادراهکاری جدید برای استفاده از اقلیم در معماری مورد بررسی قرار گرفته است. بمنظور جمعآوری اطلاعات تحقیقات میدانی و کتابخانهای ، استفاده شده است. با بررسی این خانههای قدیمی به نتایجی همچون جهتگیری خانهها و الگوی چیدمان فضاها در پایان و ارایه لکهگذاری و دیاگرام پیشنهادی برای منازل مسکونی یک واحده که در آینده در این محلساخته خواهند شد میرسیم

کلیدواژه ها

خانههای تاریخی - بومگرایی– اقلیم – هویت- مسکن معاصر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.