مقایسه تطبیقی نقش معماری قدسی بر احیای هویت از دست رفته ی بشر مروزی مقایسه ی مسجد امام اصفهان و مسجد الغدیر تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس پژوهشهای معماری و شهرسازی اسلامی و تاریخی ایران
  • کد COI اختصاصی: MEMARICONF01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم ستارپور

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

المیرا صحیحی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

مهسا کامدل

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

مسجد به عنوان یک مکان مقدس که به صورت روزانه در انجا به عبادت پرداخته می شود و انسان سنتی از دیرباز به اصول سنتی و قدسی زندگی خویش پایبند بوده و این اصول را در معماری بناهای خود بکار برده است. با شروع دوران مدرن، تفکر مدرن تمام جنبههای سنتی زندگی مردم را در برگرفته است. باتوجه به این که دین نقش مهمی در هدایت بشر دارد این هدایت در طراحی معماری نیز تاثیر دارد. در اینجا برای بیان بعضی ابعاد معماری که نشان دهنده ابعاد گوناگون معنوی و مقدس می باشند، تا انجا که ممکن است وجوه مختلف قدسی در طراحی و ساخت مسجد بیان گشته است. معماران مساجد در گذشته سعی داشته اند که در کنار ساختار و کالبد ظاهری مسجد بعنوان یک مکان، به ان روح و تقدس بدهند. متاسفانه هنرمندان امروز به این مسیله که مهمترین عامل هویت ساز بشری است بی توجه هستند. روش تحقیق در این مقاله به روش میدانی و کتابخخانه ای با استناد به مدارک موجود است. در این مقاله در پی آنیم که با تعریف جنبه های ارزشمند معماری قدسی نقش آن را در هدایت بشر به چالش بکشیم و در پایان به این نتیجه برسیم که معماری قدسی کلید احیای هویت از دست رفته بشر است.

کلیدواژه ها

معماری قدسی، هویت، معنویت ، مساجد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.