آنالیز انواع ریسک در پروژه های ساخت، بهره برداری و واگذاری در ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی رویکردهای نو در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NACAU01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1001
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد درویشی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد

محمدرضا گودرزی

استادیار دانشکده مهندسی، دانشگاه آیت الله بروجردی (ره)

چکیده

امروزه روشهای مختلفی برای تامین مالی پروژه ها وجود دارد که از جمله متداول ترین آنها می توان به روش ساخت، بهره برداری،واگذاری (Build - Operate - Transfer) اشاره نمود. B.O.T را می توان یک روش مطمین جذب سرمایه خصوصی دانست که کنترل دولت را بر زیر ساخت حفظ خواهد نمود؛ ولی در صورت عدم وجود شناخت کافی از محیط اجرای پروژه، می تواند ریسک بالایی برای پیمانکار به همراهداشته باشد. بر این اساس شناسایی و مدیریت ریسک، لازمه موفقیت پروژه های B.O.T می باشد. مدیریت ریسک یکی از موضوعات اساسی در سطح استراتژیک مدیریت پروژه است که به دلیل ساختار پیچیده پروژه های BOT، در این نوع پروژه ها اهمیت زیادی دارد . در این مقالهضمن بررسی و معرفی فرآیند مدیریت ریسک ، ضرورت توجه به این موضوع در احداث پروژه های عمرانی به این روش و توسعه شهریتبیین شده است. با توجه به اینکه در صورت شناسایی ریسک ها، تخصیص مناسب و ایجاد آمادگی های لازم برای مدیریت آنها، میتوان به موفقیت پروژه امیدوار بود ، شناسایی ریسک های هر مرحله ، لازمه کسب آمادگی برای کنترل و مدیریت صحیح ریسک ها و نیزتخصیص و تعیین مسیولیت هر یک از عوامل پروژه در موافقت نامه مطرح بوده و مهمترین مرحله در فرآیند مدیریت ریسک است . در اینمقاله با بهره گیری از تجربیات بدست آمده ازپروژه های انجام شده در جهان و مطالعات انجام گرفته در این زمینه ریسک های این نوع پروژهها شناسایی و ساختار مناسبی برای طبقه بندی و تخصیص آنها پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

آنالیز ریسک، سیستم های اجرای پروژه ، روش ساخت، بهره برداری و واگذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.