بررسی دیوارهای سبز و ضرورت استفاده از آنها در نماها با رویکرد معماری پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی رویکردهای نو در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NACAU01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

مهدی رفتاری

استادیار گروه مهندسی عمران، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

چکیده

در عصر کنونی، به دلیل شیوه ی زندگی انسان و استفاده بی رویه از منابعفسیلی و ایجاد آلایندگی در سطح هوای اطراف زمین، باعث مشکلات عدیدهای از جمله؛ بالا رفتن دمای زمین، آلودگی آب و هوا، از بین رفتن منابعطبیعی زیست محیطی، اتلاف انرژی بیش از حد و هزینه های فراوان در سطحاقتصاد جهانی چه از جهت جبران خسارات وارده و یا تامین انرژی شده است،که خود یک معضل بزرگ در زندگی بشر به شمار می آید. اما استفاده از روشها و سیستم های جدید در معماری، همچون معماری پایدار و طراحی وساخت بناهای سبز نمای سبز در این شرایط کمک ویژه ای در رابطه بامشکلات ذکر شده می نماید. در طراحی و اجرای بناهای سبز به سبب نوعمصالح و ساختارش کمترین تاثیرات منفی را بر محیط اطراف دارد. نمای سبزکه سطح زیادی از بنا را در بر می گیرد می تواند به عنوان راه کاری برایثبات انرژی و پایین آمدن هزینه های مصرفی جهت فراهم کردن انرژی هایمورد نیاز بنا باشد. در این سیستم به دلیل استفاده از گیاهان در نما و لایهلایه شدن برگ ها یا گیاهان بر روی یکدیگر می تواند از نفوذ اشعه هایخورشید و انرژی گرمایی بر روی سطح بنا جلوگیری به عمل آورد و بر زیباییهر چه بیشتر بنا افزاید. آن چه که در این مقاله مورد بررسی می باشد، باایجاد چنین نماهایی در بناها یک سیستم کارآمد برای جلوگیری از مشکلاتفوق در معماری نوین می باشد.در این مقاله که روش پژوهش آن بر اساس مطالعات کتابخانه ای و دارایرویکردی توصیفی است، هدف تشریح و تحلیل نماهای سبز و اجرای آن وایجاد یک بینش نو برای استفاده از این دیوار در بناها می باشد که بر هزینههای بنا تاثیر چشمگیری خواهد داشت.

کلیدواژه ها

دیوار سبز، دیوار زنده، نمای سبز، معماری، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.