آلودگی هوا ،ذرات معلق شهر اهواز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD06_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماه نساء جابری

دانشگاه فرهنگیان دانشگاهی علی بن مهزیار اهواز

اکبر هاشمی

دانشگاه فرهنگیان دانشگاهی علی بن مهزیار اهواز

سیما رجبی سیف آبادی

دانشگاه فرهنگیان دانشگاهی علی بن مهزیار اهواز

حلیمه نظری

دانشگاه فرهنگیان دانشگاهی علی بن مهزیار اهواز

چکیده

آلودگی هوای شهرها یکی از مه مترین معضلات محی طزیستی بوده که همواره تهدیدی دایم و جدی برای سلامت و بهداشت جامعه و محیط زیست میباشد. بررسیهای گسترده نشان میدهد، آثار بالقوه آلودگی هوا بر سلامت انسان شام ل: افزایش مرگ و میر، افزایش مراجعه به بیمارستان، افزایش تغییرات در عملکرد فیزیولوژیکی بدن به ویژه عملکرد تنفسی و قلبی- عروقی بوده است. ذرات معلق یکی از شش آلاینده بسیار خطرناک بوده که صدمات جبران ناپذیری را به بدن انسان وارد میکنند. این آلاینده، متشکل از موادی مانند: اسیدها، فلزات و گرد و غبار میباشد. از جمله ذرات معلق مهم که سب ب آلودگی شدید هوا میشود، میتوان به PM10 اشاره کرد. PM10 به ذرات معلق 10 میکرونی گفته میشود که از ترکیب اکسید نیتروژن و د یاکسیدگوگرد در جو زمین تشکیل م یشوند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، شهر اهواز با میانگین سالانه 372 میکروگرم بر مترمکعب PM10 به عنوان آلوده ترین شهر دنیا مقام اول را بین 1100 شهر کسب کرده است. بنابراین، در این مطالعه با استفاده از دادهای ماکزیمم آلودگی ذرات معلق 10 میکرونی که به صورت سری زمانی 24 ساعته تهیه شده به منظور پیشبینی میزان آلودگی این آلاینده در هوای شهر اهواز مورد استفاه قرار گرفته است . یک شبکه با تاخیر زمانی نیز که با الگوریتم یادگیری LMS آموزش داده شده است طراحی و غلظت انتشار این آلاینده برای مهرماه 1390 ، پیش بینی شده است.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا، ذرات معلق 10 میکرونی، پیشبینی، شهر اهواز، شبکه عصبی تاخیردار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.