نقش گرمایش جهانی در پراکنش وکتورهای بیماری زا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD06_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان طالبی

اداره HSE سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس- عسلویه

لیلی جوارانی

کارشناس مرکز آموزش HSE سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس- عسلویه

سمیه بهرامی

دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

رحمت پاشا امیری

عضو هیات علمی گروه مهندسی محیط زیست، دانشگاه شمال

چکیده

بیماری های وکتورزاد در میان بیماریهایی قرار دارند که با تغییرات آب و هوایی در ارتباط هستند این بیماریها توسط موجوداتی به انسان سرایت می کنند که همگی خونسرد می باشند. بنابراین تغییرات در دما می تواند توسعه ، تولید مثل ، رفتار و نرخ بقای آنها را تحت تاثیر قرار دهد. دو مورد از مهمترین این ناقلین پشه های آنوفل و آیدس اجپتی می باشند که امروز منجر به که به ترتیب منجر به اشاعه گسترده مالاریا ، تب دنگه و زیکا بصورت موردی ( آمریکای جنوبی و برخی بخش های آسیای جنوب شرقی از جمله تایلند)در کشورهای در حال توسعه شده اند. مقاله پیشرو تحقیقی مروری است که اثر گرمایش جهانی بر پراکنش وکتورهای مذکور و بروز بیمارهای یاد شده را مورد بررسی قرار داده نتیجه مطالعات ناشی از آنالیز شبیه سازی مدل های آب و هوایی برای سال های آینده در خصوص مالاریا داده ، آب و هوا می توانند بر اپیدمیو لوژی مالاریا از طریق چند مکانیسم نرخ توسعه و بقای پاتوژن ها و وکتورها بصورت مستقیم از طریق تغییرات در پوشش گیاهی و ویژگی های سطح زمین مانند گوناگونی در مکان های تولید مثل مانند برکه ها بصورت غیر مستقیم اثر بگذارد. نتیجه مطالعات همچنین نشان می دهد که اپیدمی های مربوط به دنگه بواسطه گرمایش جهانی بزرگتر و متناوب تر شده و موارد سخت و کشنده بیماری بشکلی دراماتیک در سال های اخیر در کشورهای در حال توسعه افزایش یافته است. نتایج مطالعات صورت گرفته بر روی زیکا نشان می دهد تغییرات آب و هوایی همراه با رخداد های ناشی از ال نینو بزرگترین نگرانی جهت انتشار زیکا بوده و می تواند شرایط را خطرناک تر از پیش نماید.

کلیدواژه ها

گرمایش جهانی ، زیکا ، دنگه ، مالاریا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.