سال انتشار: 1396
محل انتشار:
دومین کنفرانس ملی شهرسازی،معماری،عمران،محیط زیست
کد COI مقاله: PSHCONF02_059
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 327
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 21 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله دخالت اقلیم شناسی در برنامه ریزی شهری
چکیده مقاله:
این یک حقیقت آشکار است که چشم انداز شهری، آب و هوایی را پدید می آورد که برای نمونه آسایش انسان، کیفیت هوا و مصرف انرژی را تحت تاثیر قرار می دهد با این وجود مشخص است که مباحث اقلیمی عملا دخالت کمی در برنامه ریزی شهری دارند. علت ای مساله نیز به صورت سوال مهمی درآمده است که پاسخ های آن را می بایست از اقلیم شناسان و دست اندرکاران برنامه ریزی شهری خواست. موضوع اصلی که پژوهش حاضر آن را مورد نقد و بررسی قرار می دهد این است که چگونه و چه موقع اقلیم در فرایند برنامه ریزی شهری مورد استفاده قرار می گیرد. فرآیند این تحقیق براساس تحقیق میان رشته ای است که اقلیم شناسان و برنامه ریزان را در بر می گیرد. در مطالعات موردی از روش پرسشنامه و اطلاعات تاریخی استفاده شده که بوسیله عوامل و دست اندرکاران مختلف شرکت کننده در فرایند برنامه ریزی شهری سه شهر در سوید جمع آوری گشته است. این مطالعه نشان می دهد که برنامه ریزان شهری به موضوعات آب و هوایی علاقه مند می باشند اما نحوه بکارگیری و استفاده از اطلاعات اقلیمی هنوز نظم خاصی پیدا نکرده است. لذا نتایج به دست آمده دخالت اندک اقلیم شناسی در فرایند برنامه ریزی شهری را تدیید می نماید. این مساله نشات گرفته از دخالت چندین عامل محدود کننده مختلف می باشد که می توان آنها را در پنج متغیر، معرفتی، فنی سیاسی، سازمانی و بازار دسته بندی نمود بخشی از این مقاله به ارایه راه حل های کلید، می پردازد که برای رفع موانع یاد شده به کار می آیند این نکته اهمیت فراوانی دارد که اقلیم شناسان با انجام مباحثات و دیگر روش ها و ابزارهای مناسب برنامه ریزان را از نیازهای متقابل همدیگر آگاه سازند. اقلیم شناسان شهری نه تنها می بایست برنامه ریزان بلکه تصمیم گیرندگان و عموم مردم را از اهمیت اقلیم شهری آگاه سازند. به هر حال برنامه ریزی یک فعالیت سیاسی است که ضرورتا متکی بر علم یا حتی مرتبط با آن نیست. بعضی از موانع تعیین شده را می توان با بهبود قالبلیت های سازمانی در متن برنامه ریزی خنثی و بی اثر نمود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا PSHCONF02_059 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/651850/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:دارایی، علیرضا و ارغان، عباس،1396،دخالت اقلیم شناسی در برنامه ریزی شهری،دومین کنفرانس ملی شهرسازی،معماری،عمران،محیط زیست،خرم آباد،https://civilica.com/doc/651850
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، دارایی، علیرضا؛ عباس ارغان)
برای بار دوم به بعد: (1396، دارایی؛ ارغان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی روند شکل گیری معماری پایدار و تاثیر آن بر شکل گیری شهر پایدار
- جزایر حرارتی
- تحلیل بحران آب در ایران و راه های مقابله با آن
- بررسی و تحلیل سطح توسعه شاخص های بهداشتی- درمانی به عنوان عاملی جهت ارزیابی و ارتقای سلامت و بهداشت عمومی (مطالعه موردی: شهرستان های استان ایلام)
- سرمایه وقف و رویکرد سیاست های توسعه ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.