CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اپیدمیولوژی غرق شدگی و مشخصه های آن و بار ناشی از غرق شدگی در برخی از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه (مرور سیستماتیک)

عنوان مقاله: بررسی اپیدمیولوژی غرق شدگی و مشخصه های آن و بار ناشی از غرق شدگی در برخی از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه (مرور سیستماتیک)
شناسه ملی مقاله: GUMS01_004
منتشر شده در اولین همایش ملی پیشگیری از غرق شدگی در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

حبیبه ستودن حق - دانشجوی کارشناسی ارشد سلامت سالمندی ، کارشناس سلامت سالمندان مرکز بهداشت تبریز
مریم غلامی - لیسانس بهداشت عمومی،کارشناس سلامت سالمندان مرکز بهداشت شهرستان تبریز

خلاصه مقاله:
مقدمه: غرق شدن یک علت عمده مرگ و میر در سراسر جهان می باشد. سالانه 37200 مرگ به دلیل غرق شدگی در جهان اتفاق می افتد که 90% آنها در کشورهای در حال توسعه و با درآمد کم و متوسط می باشد. سالیانه 450 مورد مرگ و هزاران مورد ناتوانی ناشی از جراحات و صدمات متعاقب غرق شدگی درکودکان 18-1 سال گزارش شده است. طبق گزارشات یونیسف و TASC(اتحادیه ایمنی کودکان) غرق شدگی در آسیا یکی از علل اصلی مرگ و میر کودکان و با توجه به گزارشات سازمان بهداشت جهانی، سومین علت منجر به مرگ غیر عمدی است. از آنجایی که اولین قدم برای برنامه ریزی مشکلات سلامتی در هر جامعه اولویت بندی مشکلات سلامت است، هدف ازمطالعه حاضر بررسی سیستماتیک اپیدمیولوژی غرق شدگی و مشخصه های آن در ایران وکشورهای مختلف و بار ناشی از آن به عنوان یکی از شاخصهای مهم اولویت بندی می باشد. مواد و روشها: مطالعه حاضر با انجام یک بررسی سیستماتیک از مطالعه گزارشات سازمان بهداشت جهانی WHOو وبگاههای علمی و نیز پژوهشهای مرتبط با اپیدمیولوژی غرق شدگی که در چند سال اخیر در برخی از کشورهای جهان ازجمله ایران صورت گرفته و در مجلات وابسته به PubMed منشر شده و نیز چکیده مقالات انگلیسی محدود به مطالعات انسانی می باشد.یافته ها: نتایج حاصل از مطالعات توصیفی و گذشته نگر انجام گرفته در کشورهای فیلیپین، بنگلادش، ایران، استرالیا، چین و ایالات متحده آمریکا دربسیاری جهات مشابه هم می باشد. در تمام مطالعات انجام گرفته، غرق شدگی در میان بزرگسالان مرد نسبت به زنان ودر مناطق روستایی نسبت به شهری و در روز روشن نسبت به شب بیشتر اتفاق افتاده است. اما محل وقوع غرق شدگی در کشورهای مختلف متفاوت بوده است.بحث و نتیجه گیری: در تمام مطالعات حاضر عوامل خطری که زمینه را برای وقوع غرق شدگی مساعد می نماید عبارتند از نوع جنسیت(مرد)،گروه سنی کمتر از 14 سال، رفتارهای مخاطره آمیز از جمله الکل یا داروهای مخدر، در آمد کم، مناطق روستایی و فقدان نظارت والدین بر کودکان و مهمتر از همه سطح آگاهی ناکافی مردم در مورد عوارض غرق شدگی. با انجام یک سری اقدامات پیشگیرانه و سیاست گذاری و تدوین و اجرای برنامه ای دقیق از جمله بهبود سیستم جمع آوری اطلاعات، آموزش، اعمال قانون سخت گیرانه، نصب حفاظهای مناسب در محلهای مورد لزوم(چاه، برکه، خندق، استخر، سد، حوضچه)، می توان مرگ و میر ناشی از غرق شدگی را مهار کرد یا به حداقل رساند.

کلمات کلیدی:
غرق شدگی، اپیدمیولوژی، جراحات، کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/651586/