رهیافتی در منظرپایدار برروی رودخانه ی کارون در حاشیه پل طبیعت اهواز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی از نظریه تا عمل
  • کد COI اختصاصی: ARCHUR01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 365
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا بحری مفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران /گروه معماری ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز ، ایران

محمدرضا رحیم زاده

گروه معماری ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز ، ایران

محسن تابان

استادیار، گروه معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

چکیده

پژوهش حاضر به منظور ساماندهی و حفاظت از منظر طبیعی رودخانه کارون در حاشیه پل طبیعت اهواز ، به مثابهی عرصههایی عمومی و اکوسیستمهایی زنده و پویا، انجام شده است. در این رابطه از اصول و معیارهای طراحی منظر پایدار، به عنوان راهکاری جهت احیای منظر طبیعی چنین گسترههایی بهره گرفته شدهاست. همچنین این پژوهش بابررسی حاشیه دو طرف رودخانه در محل اتصال به پل به عنوان ترکیبی از طبیعت مصنوع و رودخانه ، عرصهای عمومی و عضوی اصلی از ساخت اصلی شهر اهواز، به ارایه پیشنهادهایی مبتنی بر اصول طراحی منظر پایدار جهت ساماندهی رودخانه کارون پرداخته است. در این پژوهش، از روش تحقیق توصیفی تحلیلی در بستری از مطالعات - کتابخانهای و روش تحقیق موردی و شیوههای تحقیق مشاهده و مصاحبه در بستر مطالعات میدانی بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از این پژوهش بر پیشنهادهای طراحی در بستر طبیعی حاشیه رودخانه در محل اتصال پل به نوارساحلی مبتنی بر حفظ و ارتقای منظر طبیعی و تنوع زیستی منطقه، حذف کاربریهای ناسازگار و آلایندههای زیست محیطی از حریم حفاظتی رودخانه، طراحی بستری مناسب جهت پذیرش هرچه بیشتر پرندگان مهاجر، طراحی متناسب باحریمهای طبیعی رودخانه جهت حفاظت از منظر طبیعی رودخانه از یک سو و ارایهی تجربه ها و سکانسهای تفرجی متفاوت از دیگر سو تاکید دارند.

کلیدواژه ها

منظر پایدار،پل طبیعت، بستر رودخانه، ساماندهی رودخانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.