بررسی تطبیقی تزیینات هر یک از بناهای عمارت مسعودیه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی از نظریه تا عمل
  • کد COI اختصاصی: ARCHUR01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد محمدنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز،دانشکده هنر و معماری

حسین سلطان زاده

دانشیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز،دانشکده هنرو معماری

چکیده

عمارت مسعودیه یکی از بناهای تاریخی مهم مربوط به دوره ی قاجار است . موضوع مقاله بررسی تزیینات بکار رفته در عمارت مسعودیه و مقایسه تطبیقی تزیینات بناهای موجود در عمارت مسعودیه است . اهمیت و ضرورت موضوع در این است که هریک از بناهای موجود در عمارت تزیینات متفا وتی دارند که می توان آن را مورد بررسی قرار داد. هدف این تحقیق یافتن شباهت و تفاوت های تزییناتو نقوش آن در هر یک بناهای عمارت مسعودیه می باشد. پرسش تحقیق آن است که تزیینات و نقوش بکار رفته در هر یک از بناهای عمارت مسعودیه چه شباهت و تفاوتی باهم دارند در ا ین تحقیق از روش تحلیلی - توصیفی و همچنین مطالعات کتب و مقالات درباره ی تزیینات کلی و تزیینات دوره ی قاجار و تحقیقات میدانی استفاده شده است تا به این طریق به بررسی و مقایسه تطبیقی تزیینات بنا های عمارت مسعودیه بپردازیم. یافته های تحقیق نشان می دهد که تزیینا ت چوب، گچ بری، کاشی کاری، ارسی، پنجره های مشبک، سرستون های کارشده، مقرنس در بناها دیده می شود. در چوب نقوش گیاهی و هندسی و خطوط تزیینی دیده می شود. در گچ بری نقوشگیاهی ( اسلیمی و ختایی )، هندسی، انسانی و خطوط تزیینی داریم. در کاشی کاری همه ی نقوش مشاهده ش ده و بیشترین کاشی کاری متعلق به سر در پیاده و سر در کالسکه رو است. ارسی در همهی عمارت ها به جز عمارت سر در کالسکه رو وجود دارد. سر ستون های پر کار در اکثر بناهای عمارت مسعودیه همراه با نقوش که بیشتر نقوش گیاهی است، دیده می شود.

کلیدواژه ها

تزیینات، نقوش، دوره قاجار، عمارت مسعودیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.