CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارتقاء سطح تعاملات اجتماعی با تکیه بر ساماندهی منظر رودکنارها (بهبودکیفیت محیطی منظر کارون به منظور ارتقاء تعاملات اجتماعی)

عنوان مقاله: ارتقاء سطح تعاملات اجتماعی با تکیه بر ساماندهی منظر رودکنارها (بهبودکیفیت محیطی منظر کارون به منظور ارتقاء تعاملات اجتماعی)
شناسه ملی مقاله: AUUM03_345
منتشر شده در سومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

سمیه مکوندحسینی - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر، گروه معماری واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
امیر صناعی - عضو هیات علمی گروه معماری واحد پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران

خلاصه مقاله:
تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن آن در جوامع کنونی، موجب کاهش سطح کیفی روابط، تعاملات و گفتمان اجتماعی شده است. فضاهای عمومی شهری این امکان را به شهروندان می دهند تا فارغ از مشغله های فکری، در آن گرد هم آیند. رودکنارها از پتانسیل مناسبتری جهت جذب مخاطب و ارتقاء تعاملات اجتماعی برخوردار هستند. معماران منظر و شهرسازان می کوشند راهکارهایی را در طراحی فضاهای عمومی و منظر شهری بکارگیرند، تا کیفیت محیط را ارتقاء بخشند. سیوالی که مطرح می شود آن است که به واقع رودکنارها می توانند محیطی جهت برقراری ارتباطات بیشتر در اختیار شهروندان قرار دهند با توجه به نتایج پژوهش های پیشین و پروژه های بهره برداری شده، رودکنارها در برانگیختن مشارکت مردم جهت حضور در این عرصه ی شهری موفق بوده اند. هدف از شکل گیری این پژوهش، دستیابی به الگوهایی در طراحی رودکنارها می باشد که موجب پویایی و حضور بیشتر شهروندان در این فضاها شده و به تبع آن ارتقاء تعاملات اجتماعی آنها را در پی داشته باشد. با توجه به ماهیت پژوهش و هدف آن، روش پژوهش توصیفی_ تحلیلی است. از جمله دستاوردهای این پژوهش آن آست که، بازسازی و احیاء منظر رودکنارهای شهری با تکیه بر دیدگاه اکولوژیک، می تواند بر پویایی این عرصه طبیعی در شهری نقشی موثر را ایفا نماید و موجب ارتقاء سطح تعاملات اجتماعی در جوامع گردد.

کلمات کلیدی:
تعاملات اجتماعی، رودکنار، فضای عمومی، منظر شهری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/651045/