مقایسه و آسیب شناسی مسکن مهر با طرح های انبوه سازی پس از جنگ جهانی دوم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM03_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بامداد

دکتری معماری، گرایش مرمت ابنیه ی تاریخی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

امجد صدری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، موسسه ی آموزش عالی حافظ شیراز

چکیده

همراه با رشد شتابان شهر نشینی مسیله تامین مسکن همواره به عنوان اولین مسیله مهم اقتصادی و اجتماعی در جوامع شهری تبدیل شده است. رشد سریع شهرنشینی در کشورها، توسعه منابع و امکانات برای پاسخگویی به نیاز افراد به سرپناه را تحت فشار قرار داده است. در کشورها به دنبال رفع مشکل تامین مسکن از طرف وزارت مسکن سیاست های مختلفی اعمال شده است یکی از این سیاست ها، سیاست انبوه سازی مسکن می باشد. این در حالی است که انبوه سازی در سال های اخیر درکشور در قالب مسکن مهر و در راستای بهبود شرایط مسکن و زندگی مطرح شد، که از آغاز ساخت مسکن مهر تاکنون بسیاری از مجتمع های آن به دلیل مشکلات زیر ساختی و خدماتی هنوز به مرحله ی واگذاری نرسیده است. همچنین از نمونه های تجربه ی جهانی اسکان بشر و مهاجرین، پس از جنگ جهانی صورت می پذیرد، که چالش ها و مشکلات مختلفی را نیز به همراه داشت. لذا پرسش اصلی در این مقاله این است که، چگونه می توان مسکن مهر را با طرح های پس از جنگ جهانی مقایسه و آسیب شناسی نمود با توجه به اهمیت این موضوع و آسیب های موجود و پیش رو، سعی بر این است که با در نظر گرفتن شاخص های مسکن، ارتباط میان تجربه های اسکان بشر پس از جنگ جهانی دوم با مسکن مهر بررسی و آسیب شناسی گردد، و تجربه های نادرست بشر در زمینه ی انبوه سازی و اسکان بشر تکرار نشود. لذا در این پژوهش با روش تحلیل محتوایی ابتدا انبوه سازی پس از جنگ جهانی و مسکن مهر بررسی و آسیب شناسی می شود، تا ارتباط بین این دو متغیر مشخص گردد، سپس مولفه های این دو متغیر مقایسه و تحلیل می شود. نتایج بدست آمده نشان می دهد که بین مولفه های مسکن مهر در ایران و ساختار های مجتمع های مسکونی پس از جنگ جهانی که با هدف اسکان مهاجرین و جنگ زدگان اتفاق افتاد ارتباط منطقی وجود دارد.

کلیدواژه ها

مسکن، مسکن مهر، انبوه سازی، جنگ جهانی، مقایسه، آسیب شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.