سنجش و پایش عملکرد نگهداری و تعمیرات قابلیت اطمینان محور با تکنیک آنالیز حالات بالقوه خرابی FMEA

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ICOEM04_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح سعادتمند

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع ،واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران ، ایران

حسین عموزادخلیلی

استادیار گروه مهندسی صنایع ، واحد نوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران ، ایران

محمدعلی عالمی

استادیار گروه مهندسی صنایع ، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران ، ایران

چکیده

منظور از سیستم نگهداری و تعمیرات، مجموعهای از عملیات، جهت نگهداری داراییهای فیزیکی و حفظ و نگهداری ازآنها جهت بهرهبرداری و بهسازی از تجهیزات میباشد. به کارگیری سیستم نگهداری و تعمیرات، میتواند نقش بسیار زیادی را در کاهش قیمت تمام شده محصول نهایی ایفا نماید. اما این تاثیرات تنها محدود به هزینه نبوده و در سرعتارایه محصول در کل زنجیره تامین، کیفیت محصول، قابلیت اطمینان، چابکی سازمان و عواملی از این دست نیز تاثیرات خاص خود را خواهد داشت. از این رو میتوان به نقش مهم و تاثیر گذار استراتژی های مختلف نگهداری وتعمیرات بر روی کسب و کار یک بنگاه اقتصادی پی برد. سیستم نت مبتنی بر قابلیت اطمینان (RCM) ، یک رویکرد سیستمی است که با استفاده از تجزیه و تحلیل شکست های سیستم نت، سعی در جلوگیری از شکست ها، دارد. در این پژوهش ابتدا با استفاده از چک لیست های تری وایرمن به ارزیابی وضعیت سیستم نگهداری و تعمیرات درشرکت گاز تهران پرداختیم، سپس با استفاده از تکنیک آنالیز حالات بالقوه خرابی، شکست ها و اقدامات پیشنهادی برای آنها ارایه داده شد. و در نهایت تعداد شکست ها، هزینه و زمان تعمیرات قبل و بعد از پیاده سازی RCM موردبررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که تعداد شکست ها، هزینه و زمان تعمیرات با بکارگیری RCM تا حد قابل قبولی کاهش می باید.

کلیدواژه ها

نگهداری و تعمیرات)نت(، نت مبتنی بر قابلیت اطمینان، RCM ، تکنیک آنالیز حالات بالقوه خرابی، FMEA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.