ارایه مدل راهبردی بلوغ منابع جهت ارزیابی و بهینهسازی عملیات ادغام بانکها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ICOEM04_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی عالی نژاد

مدیرعامل هلدینگ پایندگان و عضو هیات مدیره موسسه اعتباری ثامن و شرکت ثامن ارتباط عصر

علیرضا مهانیان

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه تربیت مدرس و مشاور مدیرعامل، شرکت ثامن ارتباط عصر

چکیده

بر اساس نقشه راه 1400 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران یکی از اهداف اساسی این بانک سازماندهی شبکه بانکی کشور عنوان شده است. طبق اذعان مقامات مسیول، یکی از راهبردهای اتخاذ شده برای حصول هدف مذکور، ادغام بانکها در یکدیگر میباشد. با توجه به تعدد بانکها در نظام پولی کشور و همچنین ناهمگونی ساختاری و ماموریتی موجود در بانکهای فوقالذکر، چنین بهنظر میرسد که عملیات ادغام بانکها امری خطیر و دارای جوانب متعدد باشد. برای اینکه عملیات ادغام موفق و موثر باشد لازم است پیش از آغاز عملیات مواردی نظیر 1 -تناسب استراتژیک، 2 -تناسب سازمانی، 3 -ویژگیهای فرایند ادغام و 4 -ترکیب و کیفیت منابع بانکهای درگیر ادغام مد نظر قرار گیرد. در این مقاله با تاکید بر عامل چهارم، تلاش 1 شده است تا با ارایه مدلی تحت عنوان مدل راهبردی بلوغ منابع به تصمیمگیرندگان و سیاستگذاران عملیات ادغام بانک-ها کمک شود تا بر اساس معیارهایی روشن و ملموس عملیات ادغام را صورت داده و برای تصمیمات خود از پشتوانه علمی و منطقی برخوردار باشند. مدل راهبردی بلوغ منابع ، با تفکیک منابع بانک ها به منابع فیزیکی، اطلاعاتی، مالی و انسانی، هریک از این منابع را از منظر میزان بلوغ بررسی مینماید. با عنایت به این نکته که لزوما همه منابع یک بانک در یک سطح از 2 و هدف3 بلوغ قرار ندارند فلذا شناسایی و تطبیق میزان بلوغ منابع بین بانک های بانیادغام امری مهم و البته ظریف است. به منظور هرچه کاربردیتر شدن مدل راهبردی بلوغ منابع ، از روش هیولت-پکارد برای تعیین میزان بلوغ هریک از منابع بهرهگیری شده و با استفاده از روشهای خبرگی درجه اهمیت هریک از منابع احصا گردیده و در نهایت مثالهایی نیز برای تبیین نحوه بهرهبرداری از مدل راهبردی بلوغ منابع در عملیات ادغام بانک ها ارایه شده است.

کلیدواژه ها

بانک، ادغام، مدل بلوغ منابع، بانک مرکزی، منابع انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.