ثروت و ثروتمندان در سیره حکومتی امام علی(ع)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی با رویکرد بومی - اسلامی و با تاکید بر پژوهش های نوین
  • کد COI اختصاصی: ICH02_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس خزاعی

کارشناسی ارشد نهج البلاغه دانشکده ادبیات دانشگاه بیرجند

محمدحسن الهی زاده

دانشیار گروه تاریخ دانشکده ادبیات دانشگاه بیرجند

چکیده

حکومت امام علی (ع) حکومتی ممتاز در همه ابعاد به شمار میرود. حکومتی که در عرصه اقتصادی گامهای موثری را درجهت توزیع عادلانه ثروت در جامعه برداشته است. در این راستا دیدگاه امام علی(ع)در مورد ثروت و ثروت اندوزی و برخورد ایشان با ثروتمندان جامعه قابل تامل است. این مقاله با روشی توصیفی تحلیلی در صدد بررسی سیره حکومتی آن حضرت -در این خصوص برآمده تا به عنوان الگویی فراروی دولتمردان و ثروتمندان در جوامع اسلامی قرار گیرد. امام علی(ع) نه تنها در مقابل اشرافیت سیاسی و اقتصادی شکل گرفته از دوران عثمان بن عفان ایستاد، بلکه با تکیه بر اصولی همچون عدمخویشاوند سالاری، نظارت و دقت در توزیع بیت المال، مقابله با انحصارگرایی، رشوه خواهی و برخورد قاطع با کارگزاران متخلف از پیدایش ثروتمندانی با ثروتهای نامشروع در جامعه جلوگیری کرد. ایشان همچنین در جهت مصرف صحیح اموالتوصیههایی را خطاب به ثروتمندان بهعنوان ارکان اساسی جامعه بیان داشتهاند که در سیره رفتاری خود آن حضرت نیز به زیبایی جلوهگر شده است.

کلیدواژه ها

ثروت، ثروتمندان، حکومت امام علی(ع)، عدالت اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.