پاسخ کیفری در مقابله با جاسوسی در فضای مجازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در قلمرو فضای سایبر
  • کد COI اختصاصی: CYBERM01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اسکانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران

چکیده

یکی از مهمترین جرایمی که همزمان با پیشرفت تکنولوژی پا به عرصه ظهور نهاد، جاسوسی در فضای مجازی است )جاسوسی رایانهای(. جاسوسی رایانهای را میتوان نوعی از جاسوسی دانست که با استفاده از سیستمهای رایانهای صورت میگیرد و از این رو تفاوتهای آشکاری با جاسوسی کلاسیک خواهد داشت. در حالی که جاسوسی کلاسیک )اعم از صنعتی، سیاسی و نظامی( نوع اطلاعاتمورد حمایت را مورد توجه قرار داده و بر آماج جرم که در اثر جاسوسی تهدید میشوند تاکید دارد، جاسوسی رایانهای شیوه ارتکاب عمل را مد نظر دارد. پیشرفت تکنولوژی موجب گردید که فضای مجازی و قابلیتهای آن برای نگهداری اطلاعات جایگزین فضای مادی گردند. شیوعاستفاده از این فضا در راستای نگهداری اطلاعات، آن را به مکان مناسبی برای جاسوسان تبدیل کرد تا با ورود به آن اطلاعات مورد نیاز خود را گردآوری نمایند.توجه جاسوسان به این فضای جدید به عنوان آماج جرم جاسوسی توجه قانونگذاران را نیز جهت حمایت هر چه بیشتر از آن به این مقوله جلب کرده و جاسوسی رایانهای در عرصه حقوق کیفری پا به عرصه وجود نهاد. در این پژوهش علاوه بر بیان جاسوسی در فضای مجازی، به پاسخهای کیفری در مقابل آن میپردازیم.

کلیدواژه ها

پاسخ کیفری ، جاسوسی کلاسیک، فضای سایبری، دادههای سری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.