حمایت از حریم خصوصی در فضای سایبری در نظام عدالت کیفری ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در قلمرو فضای سایبر
  • کد COI اختصاصی: CYBERM01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 817
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا میرزایی

کارشناسارشد شیمی و دانشجوی حقوق، گروه حقوق، دانشگاه پیام نور، واحد مشگینشهر، مشگینشهر، ایران

بهرام وثوقی کردکندی

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرمشناسی، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

فضای سایبری )مجازی(، شبکه رو به رشدی از فناوریهای ارتباطی است که زندگی ما را کاملا تحت تآثیر خود قرار داده است. درحال حاضر تراکنشهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بیشماری در فضای مجازی صورت میگیرد. با ارتقای فناوری، کیفیت و کمیت آن نیز بهبود مییابد. این فناوری که تراکنشهای اجتماعی را فراهم میسازد، نظارت بر اعمال مختلف را به صورت نامحسوس، گروهی وفردی ممکن میکند. امکان نظارت بر اعمال مختلف در فضای مجازی سبب به وجود آمدن تهدیدات جدی برای حریم خصوصی شده است. از این رو، هدف از این مقاله که به روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانهای انجام گرفت، حمایت از حریم خصوصیدر فضای سایبری در نظام عدالت کیفری ایران میباشد. در حقوق ایران در حمایت از حریم خصوصی و دادههای شخصی، مقرراتی پیشبینی شده است که قانون جرایم رایانهای، قانون تجارت الکترونیک و قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از آن جملهاند. بر اساسنتایج به دست آمده از این مطالعه، جرایم مربوط به حریم خصوصی در فضای سایبری به دلیل ماهیت غیرفیزیکی و ناملموسی که دارند و همچنین به دلیل عدم وجود ضمانت اجرای متناسب، از شیوع بیشتری برخوردارند که باید مورد توجه قانونگذار قرار گیرد.

کلیدواژه ها

حریم خصوصی، دادههای شخصی، فضای سایبر، حقوق ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.